FOTO: Sestri Kastelic z bronom

FOTO: Sestri Kastelic z bronom

-
0 141

Tradicionalnega spominskega tekmovanja se je udeležilo 214 udeleženk in udeležencev iz treh držav – Zastopstvo NTK Krke dobro opravilo svoje poslanstvo. Na jubilejnem 40. Jakhlovem memorialu, ki je potekal to nedeljo v Ljubljani, je nastopilo kar 214 tekmovalcev in tekmovalk iz Slovenije, Hrvaške in Italije.

NTK Krko je zastopalo šest igralcev in štiri igralke: Alen in Benjamin Bečirovič, Luka Vranc, Matic Vertuš, Amadej Rešetič, Jaka Škofljanc, Ana Blatnik, Zara Judež ter Kim in Tija Kastelic. V močni konkurenci ni manjkalo lepih iger, preobratov, razočaranj in veselja, zlasti med najmlajšimi.

Krkaši so dostojno branili klubske barve, prav vsem je uspel preboj iz skupin. V izločilnih bojih, kjer je pomembna zbranost, dnevna forma, izkušnje, kakovost nasprotnika, pa tudi kilometrina treningov, se je vse do zmagovalnega odra uspelo prebiti sestrama Kastelic. V kategoriji najmlajših kadetinj se je Tija Kastelic uvrstila na 3. mesto, prav tako je 3. mesto osvojila njena starejša sestra Kim v kategoriji kadetinj. V celodnevnem tekmovanju sta krkaše dobro vodila Manca Fajmut in Danijel Šarlah. (M.K.)