FOTO: SKD Nm s koncertom Z ljubeznijo pojemo Novemu mestu

FOTO: SKD Nm s koncertom Z ljubeznijo pojemo Novemu mestu

-
1 172

Srbsko kulturno društvo Novo mesto je minuli konec tedna obeležilo dvanajsto obletnico delovanja. Ob tej priložnosti so v Kulturnem centru Janeza Trdine pripravili koncert ‘Z ljubeznijo pojemo Novemu mestu.’

Na izredno uspešnem, umetniško pripravljenem koncertu, so se predstavile številne sekcije, ki delujejo pod okriljem društva. Pri praznovanju so sodelovali tudi člani črnomaljskega društva, ki je deluje od jeseni 2018.

Ob tej priložnosti se zahvaljujejo vsem nastopajočim gostom, ki so obeležili praznovanje: SKD Peter Kočić iz Kranja, Društva goslarjev Slovenije, Lokalne »Singerce« iz Gasbene šole Lipičnik Novo meto, Srbsko kulturno umetniško društvo iz Budkalasza pri Budimpešti.

Prav tako se SKD Nm zahvaljuje vsem obiskovalcem polne dvorane KC JT in seveda podpornikom koncerta:  MO Nm, JSKD, DRPD Nm, Krka d.d in mnogi drugi.

Dolenjski in belokranjski Srbi so pripravili navdihujoč večer prepleten s folkloro, glasbo in kasneje s tradicionalno odlično kulinariko, ki se je odvijala v novomeškem Šolskem centru.

In naj zaključimo, da so člani novomeškega društva SKD Nm pripravili srčen večer, ki so ga poimenovali Z ljubeznijo pojemo Novemu mestu, vse kar pa je sledilo, pa je bila še dodatna srčnost, sožitje.