FOTO: SKD Nm s prijatelji in ‘Jazbec pred sodiščem’

FOTO: SKD Nm s prijatelji in ‘Jazbec pred sodiščem’

-
0 63

Srbsko kulturno društvo Novo mesto je minuli  četrtek z MO Nm, Knjižnico Mirana Jarca ter Zavodom Boter v novomeški knjižnici pripravilo prijeten kulturni večer, z gledališko igro »Jazbec pred sodiščem«, avtorja srbskega pisatelja Petra Kočića, v izvedbi dramske sekcije Srbskega kulturnega društva Petar Kočić iz Kranja.

Igra govori o bosanskem kmetu, ki mu oblast nekdanje Avstro-Ogrske vzame vse: živino, družino in njivo. Kmetu se porodi zamisel, da ujame jazbeca, ga prinese na sodišče ter ga obtoži vsega. Kmet tako z oblastjo manipulira, saj sodišče jazbeca obsodi na 20 let zapora.

Predstavo so si ogledali številni. Po dogodku se je druženje s člani dramske sekcije SKD Petar Kočić iz Kranja nadaljevalo v avli knjižnice Mirana Jarca.

Srbsko kulturno društvo Novo mesto bo s partnerji MO Novo mesto in Knjižnico Mirana Jarca nadaljevalo s tovrstnimi prireditvami. Naslednja podobna prireditev bo maja letos, ko novomeško srbsko društvo gostilo uspešnega srbskega pisatelja, pesnika, prevajalca in urednika Zdravko Kecman iz Banjaluke, ki je dolga leta živel in delal v Sloveniji.

Ob uspešni izvedbi projekta se Srbsko kulturno društvo Novo mesto zahvaljuje članom dramske sekcije SKD Petar Kočić iz Kranja partnerjem v tem projektu MO Novo mesto, Knjižnici Mirana Jarca, Zavodu Boter Novo mesto, obiskovalcem ter ostalim.

(Ostoja Bubnjević)