FOTO: SloEnduro – Gorjanci 2022

0
356

Prvi tedni junija so bili v novomeškem Kolesarskem društvu Zverinice zaznamovani z intenzivnimi pripravami na dirko v gorskem kolesarjenju, serije SloEnduro. Največ fizičnega dela je bilo vloženega v pripravo prog po gozdovih Gorjancev. Ob petkovem označevanju proge je kazalo na zelo zahtevno tekmo, saj je bil teren, zaradi skoraj vsakodnevnih padavin pošteno razmočen in blaten. Razmere so se do nedelje izboljšale. A kljub temu je bila dirka ena zahtevnejših.

Tekmovalo je 184 tekmovalcev, ki so se pomerili v 14 kategorijah. Prizorišče na Dulah v Gabrju je bilo spet v duhu gorskih kolesarjev iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Italije. V kategoriji do 13 let so se pomerili na eni progi, v kategoriji do 17 let na treh progah, odrasle kategorije pa na 4 etapah.

Sončno vreme in poletne temperature so poskrbele odlično vzdušje med tekmovalci in seveda gledalci, ki so intenzivno spremljali boje ob progah. Zadnji tekmovalec je štartal ob 16:10 uri, na koncu pa je ura najboljšemu pokazala na skupni čas spustov 11 minut in 35 sekund (uvrstitve po kategorijah v ločeni priponki) Zahvaljujmo se vsem podpornikom, sponzorjem in vsakomur, ki je kakor koli pripomogel k izvedbi dirke Gorjanci 2022.   (Kolesarsko društvo Zverinice, Marjan Zver)

(foto: Tadej Bernik, photoforyou.si)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj