nedelja, 28 aprila, 2024
DomaKronikaFOTO: Slovenec in Hrvatica tihotapila tujce. Prestregli so jih 249.

FOTO: Slovenec in Hrvatica tihotapila tujce. Prestregli so jih 249.

Policisti na JV Slovenije so od zadnjega poročanja obravnavali 249 tujih državljanov, ki so nezakonito prestopili notranjo mejo oziroma niso izpolnjevali pogojev za bivanje v Sloveniji. Vse so obravnavali na območju Posavja, postopki z njimi pa še niso zaključeni.

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe s sedežem na Obrežju, so popoldne na avtocestnem počivališču Zaloke, v smeri Ljubljane, ustavili in kontrolirali osebni avtomobil zagrebških tablic. Ugotovili so, da ima 29-letna voznica iz Hrvaške v vozilu šest domnevnih državljanov Irana, ki so notranjo mejo prečkali nezakonito oziroma ne izpolnjujejo pogojev za bivanje v Sloveniji. Osebni avtomobil so ji zasegli in jo kazensko ovadili.

Nekaj pred 22. uro so policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe na bencinskem servisu na Obrežju ustavili kombinirano vozilo slovenskih registrskih oznak, ki ga je vozil 40-letni državljan Slovenije. Preden se je dodobra ustavil, je iz vozila skočil sopotnik, preskočil ograjo in pobegnil v noč. V iskanje so se poleg policistov enote za izravnalne ukrepe podali še brežiški policisti in vodniki službenih psov. Neznanca, izkazalo se je, da gre za 33-letnega državljana Afganistana z urejenim bivanjem v Italiji, so proti jutru prijeli v Brežicah in mu odvzeli prostost.

V tovornem delu vozila so policisti odkrili 26 oseb, domnevno državljanov Turčije, ki so notranjo mejo prečkali nezakonito oziroma ne izpolnjujejo pogojev za bivanje v Sloveniji. Postopek so prevzeli novomeški kriminalisti.

(foto: PU Nm)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča