FOTO: Slovenska ledna umetnost spet nagrajena

FOTO: Slovenska ledna umetnost spet nagrajena

-
0 45

Uspehi slovenske ledne umetnosti se nadaljujejo. Po izjemnem uspehu na Kitajskem, predstavitvi v Rusiji in nagradi v Italiji, so ustvarjalci Ledene dežele Sloveniji prinesli novo pomembno priznanje.

Miro Rismondo in Bogdan Jerič sta se vrnila s Finske, iz kraja Leppävirta, kjer sta se udeležila prvega svetovnega prvenstva v ustvarjanju ledenih skulptur v jami.

Na tekmovanju je sodelovalo 12 držav. Miro in Bogdan sta morala v petih dneh oblikovati približno 7 ton ledu. Tema je bila 100 let Finske, naslov njune skulpture pa “Heros of Kalevala”. Tekmovanje se je zaključilo v soboto, 18. februarja, Miro in Bogdan pa sta osvojila 3. mesto! Prva je bila ekipa iz Mongolije, druga pa ekipa iz Rusije.

Ledene skulpture na domačih tleh pa bodo na ogled do 5. marca. Ledena dežela, izdelana iz 60 ton ledu, nas letos popelje v čas naših prednikov Slovanov, ki so živeli skupaj z naravo ter z njo povezanimi običaji. V kristalno čist led so izklesani bogovi naših prednikov in njihove zgodbe. Kot vsako leto je obilo zabave na ledenem toboganu in v ledenem labirintu, »pogrejemo« pa se lahko v čisto pravem ledenem baru. Ledena dežela se nahaja ob Vodnem mestu Atlantis v Ljubljani, v 200m2 velikem prostoru, ohlajenem na -5 stopinj. Vabljeni na ogled!