četrtek, 28 marca, 2024
DomaŠportFOTO: Slovenska olimpijska bakla na Dolenjskem

FOTO: Slovenska olimpijska bakla na Dolenjskem

Pred dnevi smo poročali, da v teh dneh svojo pot po Dolenjski nadaljuje slovenska olimpijska bakla. V torek je bila bakla med drugim v Šmarjeških Toplicah, danes pa v Novem mestu in Šentjerneju. Prilagamo še nekaj fotografij, ki smo nam jih poslali z Olimpijskega komiteja Slovenije in Mestne občine Novo mesto ter Občine Šentjernej.

Baklo so po Šmarjeških Toplicah do Šmarjete ponesli osnovnošolci, šmarješki tekači, ostali domači športniki ter tudi reprezentant Slovenije in Ambasador tajskega boksa Sašo Vorkapić, ki računa, da bo eden prvih olimpijcev v tajskem boksu in nastopil na olimpijski igrah v Parizu, ki bodo 2024.Bakla v Šmarjeških Toplicah.

Slovenska bakla je svojo pot po dolenjski prestolnici simbolno pričela v Olimpijskem centru Novo mesto, kjer so jo prevzeli judoisti društva Bušido in jo v družbi podžupana Boštjana Groblerja predali kolesarjem Kolesarskega kluba Adria Mobil. Osrednji dogodek je potekal na Glavnem trgu, kjer so po predaji iz smeri Olimpijskega centra Novo mesto slovensko baklo prinesli atleti Atletskega kluba Krka, nato pa jo predali številnim športnikom in ljubiteljem olimpijskih iger. Po krožni poti na trasi Glavni trg (rotovž) – Dilančeva ulica – Detelova ulica – Jenkova ulica – Glavni trg so si nato baklo predajali tekači iz OŠ Center, Gimnastičnega društva NM, OŠ Bršljin, TPV Volley, OŠ Šmihel, Karate klub, OŠ Drska, MOK Krka, OŠ Brusnice, AK Krka 2. ekipa, OŠ Otočec, NTK Krka, OŠ Grm, Smučarsko društvo Gače, Gimnazija Novo mesto, ŽKK Krka, FIT klub, ŽRK Krka in KK Krka.

Baklo so prevzeli tudi Športna zveza Novo mesto, ambasadorka banke SKB ter zlata olimpijka Urška Žolnir Jugovar, ki so baklo še zadnjič pred rotovžem predali  članom Društva paraplegikov Dolenjske, Bele Krajine in Posavja, paraolimpijcu Primožu Jeraliču ter športnikoma Martini Glavič in Jožetu Cimrmančiču, ki so baklo ponesli do kipa Leona Štuklja ob Kandijskem mostu. Zadnji krog je župan Gregor Macedoni odtekel v družbi novomeških olimpijcev, dogodek pa so po pozdravnem nagovoru župana Gregorja Macedonija, nekdanjega olimpijca Primoža Kobeta in častne gostje Urške Žolnir Jugovar sklenili plesalci Plesnega Studia Novo mesto.

Slovenska bakla je v sredo, 2. junija 2021 obiskala tudi občino Šentjernej. Pred tekači je, z zastavo Olimpijskega komiteja Slovenije, jezdil Tomaž Hosta iz Sel pri Šentjerneju, za njim pa prijavljeni tekači Atletskega kluba Šentjernej, člani Namizno teniškega kluba Šentjernej, Modri tekači Šentjernej ter Športnega društva Kozorog.
Na atletski stadion, kjer je čakalo veliko učencev Osnovne šole Šentjernej in malčkov z Vrtca Čebelica, je slovensko baklo v spremstvu tekačev prinesel nekdanji olimpijec, Jože Vrtačič, član AK Šentjernej, ki je na olimpijskih igrah sodeloval leta 2020 v Sydneyju. Baklo so predali članom Namiznoteniškega kluba Šentjernej, članoma Športnega društva Kozorog, Modrim tekačem Šentjernej, članu AD Štajerska tekaču Mitji Krevsu ter ostalim, ki so želeli odteči častni krog z baklo. Nato so z baklo in zastavami tekli še učenci Osnovne šole Šentjernej.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča