četrtek, 28 marca, 2024
DomaLokalnoFOTO: Solis Straža s pomočjo Petrinji

FOTO: Solis Straža s pomočjo Petrinji

»Vesela in ponosna sem, da lahko v našem podjetju Solis Straža sodelujemo pri donaciji in pomoči prebivalcem po potresih porušene Petrinje, ki so pomoči več kot potrebni. Upamo, da bodo lahko čimprej obnovili hiše in bili varno pod streho. Zavedamo se, da se to lahko zgodi prav vsakemu izmed nas,« je poudarila Kaja Zoran, prokuristka podjetja Solis Straža, ki je sodelovalo v humanitarni akciji in doniralo kamion desk in letev za obnovo približno 20 streh hiš. »Prebivalcem Petrinje pomagamo po najboljših močeh s tem, kar imamo oz. kar delamo,« je dodala Kaja Zoran. Ob tem je skupaj z direktorjem podjetja Slovenski državni gozdovi Robertom Tomazinom simbolno predala bon za 300 m³ žaganega lesa, ki so ga zbrali v humanitarni akciji in ga nato na 9 polpriklopnikih odpeljali proti Petrinji.

Ob tem je minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Jože Podgoršek dejal: »Menim, da je ta pomoč izjemno dobrodošla, predvsem pa je dober pokazatelj, da prijatelje spoznamo v nesreči. Današnja gesta je namenjena pomoči tistim, ki so utrpeli največjo škodo ob potresu v Petrinji. Prepričan sem, da bo ta gesta pripomogla k še boljšim odnosom med obema državama in dokazala, da ob nesreči najprej pomislimo na soseda.«

Zbrane je pozdravil tudi župan občine Straža Dušan Krštinc, ki je poudaril, da je zelo ponosen na ta projekt oz. skupno humanitarno akcijo. Vsem sodelujočim se je zahvalil tudi veleposlanik Hrvaške v Sloveniji Boris Grigić, ki je dejal, da je bila Slovenija prva država, ki je priskočila na pomoč območju, ki ga je prizadel potres. »Velike nesreče so tisti trenutki v življenju, ko najbolj potrebuješ prijatelje in v resnici spoznaš, kdo so prijatelji. Uničujoč potres je vzel 7 življenj, hudo poškodoval 20 ljudi in povzročil ogromno materialne škode na 47.671 objektih. Tudi ta potres je pokazal, kako blizu sta si slovenski in hrvaški narod in obe republiki,« je dodal.

Humanitarno akcijo je s toplimi besedami pozdravila tudi državna sekretarka na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Ajda Cuderman. Izpostavila je, da so na ministrstvu ponosni na našo lesno industrijo in na to, da je danes izkazala veliko srce in podarila tisto, česar imamo v Sloveniji pravzaprav v izobilju in premalo izkoriščamo. »To je domač, slovenski les. Slednji v gradnji pomeni neposreden prihranek CO2 izpustov in je trajen material. Vsi skupaj se moramo v tej državi truditi, da se našega lesa več in bolj modro uporablja,« je dodala.

Skupno je bilo v akciji tako zbranih kar 300 m³ polizdelkov in izdelkov v obliki gradbenega žaganega lesa ter drugih končnih lesnih izdelkov. Vse stvari so naložili na 9 polpriklopnikov, v Petrinjo pa bodo prispeli danes približno med 13. in 14. uro.

V skupni humanitarni akciji so sodelovali člani in nečlani Slovenskega lesnega združenja SLOLES in podjetja Slovenski državni gozdovi. »Hvala vsem, da smo stopili skupaj in naredili nekaj dobrega za pomoči potrebne. Za nas Slovence je znano, da smo zelo human, človekoljuben narod. Radi pomagamo. To smo in verjamem, da bomo tudi v prihodnje,« je še izpostavila Kaja Zoran, prokuristka podjetja Solis Straža, inovativnega in prodornega žagarsko-lesnopredelovalnega družinskega podjetja. Prostore podjetja in njihovo najsodobnejšo opremo v žagarsko-lesnem predelovalnem obratu si je po današnjem dogodku tudi ogledal minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Jože Podgoršek.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča