FOTO: Šolski avtobus s ceste v gozd na bok. Hitrost 12 km/h!

0
8012

Res je, da imamo dež in da so ceste spolzke in da slednje od voznikov zahteva prilagoditev hitrosti. Je pa tudi res, da so nekatere ceste oz. asfaltna površina tudi takrat, ko ni poledica zelo drseče in že pri nizki hitrosti vozilo zapelje s ceste. Tako se je danes zjutraj na cesti Šahovec – Dobrnič zgodila prometna nesreča, ko je šolski avtobus zapeljal s ceste v gozd. Kot so nam povedali ljudje, ki po tej cesti potujejo, da gre za precej nevaren ovinek oz. asfaltno podlago, ki vas lahko kaj hitro preseneti že pri 30 km/h. V današnji nesreči pa je bila po naših neuradnih, a zaupnih informacijah, hitrost avtobusa v času nesreče 12 km/h! Tehnično izpraven avtobus in cesta, ki je? Vprašanja smo naslovili na župana oz. pristojne v Občini Trebnje.

V današnji nesreči so bili poleg voznika avtobusa, ki to cesto pozna, tudi štirje šolarji. Slednje so za DolenjskaNews potrdili na PU Nm. K sreči se v nesreči ni nihče poškodoval. Neuradno pa smo izvedeli, da otrok naj ne bi zdravstveno pregledali in da so starše šele čez dan iz šole obvestili, da so bili otroci udeleženi v prometni nesreči. Slednje naj bi po naših neuradnih informacijah šola staršem sporočila prek elektronske pošte.

S PU Nm so sporočili, da so policisti PP Trebnje opravili ogled in ugotovili, da je 68-letni voznik pri vožnji po klancu navzdol v ostrem levem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste naravnost in se prevrnil. Voznik in štirje potniki se v nesreče niso poškodovali. Policisti okoliščine nesreče še preverjajo.