petek, 19 aprila, 2024
DomaKronikaFOTO: Spet gori. Kje že?

FOTO: Spet gori. Kje že?

Gasilci v novomeški občini oz. na JV Slovenije imajo zagotovo največ dela zaradi malomarnosti posameznikov, ki kljub prepovedi kurjenja v naravi netijo požare. Vsak dan je več intervencij na območju znanih novomeških sosesk. Ob 18.34 uri je zagorelo pod daljnovodom pri Žabjaku. Na kraju so gasilci GRC Nm in PGD Kamence. Okoli 18.39 ure je zagorelo tudi na območju Velikega Gabra. Nekaj minut kasneje tudi na območju Semiča. V nekaterih občinah so odgovorni očitno povsem nemočni, saj namernih požigalcev redko, ali pa nikoli ne kaznujejo, so pa intervencije pristojnih služb strošek, ki jih očitno krije proračun.

Tudi čez dan je gorelo. Ob 13.02 je v naselju Zapudje, občina Črnomelj, gorela suha trava in podrast. Gasilci PGD Zapudje in Dragatuš so pogasili požar na površini okoli enega hektarja.

Ob enaki uri je pri naselju Vejar, občina Trebnje, v gozdu gorela podrast, suha trava in grmičevje. Gasilci PGD Trebnje, Račje selo, Ponikve, Lukovek in Trebanjski vrh so pogasili požar na površini okoli enega hektarja.

Ob 15.04 je zagorela podrast in gozd v naselju Blanca, občina Sevnica. Posredovali so gasilci PGD Blanca in Sevnica, ki so požar na površini okoli pol hektarja pogasili in požarišče dodatno polili z vodo. Na gasilski straži so ostali gasilci PGD Blanca.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča