četrtek, 25 aprila, 2024
DomaLokalnoFOTO: Spet jih je več

FOTO: Spet jih je več

Poleg turistične sezone in dnevnih migracij, je v zadnjih tednih spet več tudi ilegalnih migracij na območju PU Novo mesto. Konec minulega tedna so policisti prestregli tihotapca in 45 ilegalcev.

V zadnjih 24 urah pa so na območju PU Nm policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Rigonc (PP Brežice) izsledili in prijeli državljana Alžirije, na območju Bistrice in Dobličke Gore (PP Črnomelj) deset državljanov Pakistana in sedem državljanov Bangladeša, v Ručetni vasi (PP Črnomelj) dva državljana Bangladeša in dva državljana Pakistana.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Preloke (PP Črnomelj) izsledili in prijeli državljana Indije, v Mavrlenu (PP Črnomelj) pet državljanov Pakistana, pri Gabrju (PP Novo mesto) pet državljanov Alžirije, v Krškem štiri državljane Afganistana, v Vukovcih (PP Črnomelj) osem državljanov Bangladeša in v Prilipah (PP Brežice) pet državljanov Bangladeša in pet državljanov Pakistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

In še fotografije enega izmed t.i. ilegalnih kampov ob cesti Doblička Gora – Bistrica.

(foto: Aleš Lamut)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča