sobota, 20 aprila, 2024
DomaŠportFOTO: Šport povezuje. Karate Klub Nm gostil prijatelje iz Italije

FOTO: Šport povezuje. Karate Klub Nm gostil prijatelje iz Italije

Karate klub Novo mesto je v Novem mestu minuli konec tedna gostili karate prijatelje iz italijanskega mesteca Majano pri Udinah »Associazione sportiva Dilettantistica KARATE E KALI FILIPPINO«.

Po velikodušnem sprejemu v Hotelu Center Novo mesto, smo kljub deževni soboti, skupaj preživeli lepo popoldne. Gosti so si ogledali središče Novega mesta, se okrepili v gostiščih in restavracijah ter z nami izmenjali teoretično znanje in izkušnje. Od 17.00 do 19.00 ure smo v klubskih prostorih v Karate akademiji Novo mesto opravili skupni trening, kjer smo izmenjali praktično znanje, izkušnje in mnenja.

Trening je potekal v prijetnem, prijateljskem vzdušju, odlično razpoloženi pa smo druženje nadaljevali tudi na skupni večerji. V nedeljo smo opravili še en dopoldanski trening od 10.00 do 12.00 ure. Tokrat so sodelujoči trenerji: PASCOLI Gabriele, ZURINI Romeo in CELOTTI Marina v celoti prepustili vodenje treninga trenerju, Franju Hornu, saj so njegovo znanje skozi nastope naših tekmovalcev opazili že na IKU svetovnem prvenstvu lansko leto oktobra v Caorle v Italiji, kjer so le-ti osvojili 4 medalje. Tako se jim je porodila želja po sodelovanju in njegovih nasvetih v zvezi z njihovimi člani, ki so prišli v Novo mesto:
CAPPELLETTI Fabio, CAPPELLETTI Davide, CAPPELLETTI Giulia, STAMA Elisa in PASCOLI Giulia. Vidno zadovoljni in navdušeni, smo uspešno zaključili tudi ta del druženja.

Srečanje, ki je potekalo v sklopu našega novega projekta 2023 »Mednarodno in medobčinsko sodelovanje in izmenjava« je bilo iz vseh vidikov izjemno uspešno. Okrepili smo športno sodelovanje, v Novo mesto pripeljali goste, ki so bili nad mestom navdušeni ter spletli nova prijateljstva, še posebej pomembna so tista med otroci. Občutilo se je obojestranska hvaležnost in spoštljivost, veselje in radost. To so za nas posebne medalje, ki jih ljudje nosimo v srcu in se jih nikoli ne izgubi. Kot so nam obljubili, nas kmalu povabijo na enako sodelovanje pri njih v Italiji, so še sporočili iz Karate kluba Novo mesto.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča