FOTO: Športnika leta sta Trunkljeva in Stopar

FOTO: Športnika leta sta Trunkljeva in Stopar

-
0 127

V športni dvorani OŠ Stična potekala že tradicionalna prireditev v počastitev dneva samostojnosti in enotnosti s podelitvijo priznanj športnikom občine Ivančna Gorica za leto 2018. Na prireditvi, kjer sta letošnjo rdečo nit imela pohodništvo in raziskovanje planin, sta laskavi naziv športnika leta za minulo koledarsko leto prejela gorska tekačica Barbara Trunkelj in rokometaš Simon Stopar.

V kategoriji mlajših dečkov in deklic sta športnika leta postala plezalka Neža Zajc in motokrosist Jaka Peklaj, med starejšim deklicam je slavila vsestranska športnica Zoja Peteh, med starejšimi dečki pa rokometaš Simon Vidmar. V kategoriji mladincev sta športnika leta postala letošnja udeleženka mladinskih olimpijskih iger v Argentini v suvanju krogle Tjaša Zajcin Jan Pancar, motokrosist AMD Šentvid pri Stični. Kot že rečeno sta v članski kategoriji športnika leta postala Simon Stopar in Barbara Trunkelj, med veterani je priznanje za odlične športne dosežke prejel motokrosist Drago Hribar, med invalidi pa taekwondoist Kenan Husejinović.

Ekipa leta 2018 v kategoriji športna ekipa občine Ivančna Gorica je postala članska ekipa RK SVIŠ Ivančna Gorica.

Priznanje v kategoriji zaslužnih športnih delavcev je šla v roke Uroša Šparla (RK SVIŠ Ivančna Gorica, Zlata Kristana (Sankukai klub Ivančna Gorica) in Tadeja Hočevarja (Planinsko društvo Polž).

Posebno priznanje ZŠO Ivančna Gorica, ki ga je podeljeval predsednik ZŠO Mitja Hren, sta prejela strelec Anton Borštnarin Katja Kegl Vencelj, ki ji je uspel pravi tekaško pohodniški podvig. Slovensko planinsko pot (SPP) od Maribora do Ankarana v dolžini 600 km je letos avgusta premagala v rekordnem času 8 dni 23 ur in 26 minut, kar je nov ženski rekord SPP.

Košarkarski klub Ivančna Gorica (10 let), Planinsko društvo Polž (20 let), Gorniški klub Limberk (20 let) in Strelsko društvo Sonja Vesel Ivančna Gorica (70 let), pa so prejeli priznanja za visoke jubileje delovanja. Za popestritev večera so poskrbeli prav ivanški »strelci«, kjer sta se župan in predsednik Zveze športnih organizacij Mitja Hren, revijalno pomerila v streljanju v elektronsko tarčo.

(FOTO: Gašper Stopar)