FOTO: Stanislav Kralj in ostali tekači – kralji zimske lige

1
796

Dolenjski tekači so zadnjo februarsko nedeljo nastopili na Hrvaškem, kjer so odtekli zadnje kolo za 16. zimsko ‘brdsko/hribovsko/gorsko’ ligo Japetić. Liga se je začela 5. novembra lani in se je končala danes, 25.2. 2018. Tekači so tudi tokrat (desetič) podali iz Ivančićev do planinskega doma na Japetiču. Lahko so izbiral med daljšo, 11 km progo in krajšo, slabe 3 km. Marsikdo pa se je na pot odpravil tudi s kolesom.

V tekaški ligi je sodelovalo več kot 150 tekačev, med njimi tudi več kot deset slovenskih tekačev. Še posebej uspešni so bili tekači podgurskega Športnega kluba Matick. Točkovalo se je glede na dosežen čas absolutno in pa po sistemu hendikep točkovanja oz. točkovanje glede na starost udeleženca.

In naši tekači so bili odlični. V kategoriji t.i. absolutno dolga je prvo mesto osvojil Stanislav Kralj, drugi je bil Marko Gorenc. Pri dekletih pa je bila Marta Plahuta prva po hendikepu in tretja absolutno. Tako Stanislav kot Marta sta bila najboljša tekača. Po skupinah pa so medalje prejeli še Edvard Doljak, Marko Bučar, Alex Weiss. Slovenski tekači so bili uspešni tudi na krajših progah, kjer je slavil Jože Župan, tako absolutno kot v hendikepu. Medaljo si je pritekla tudi Jožica Župan.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj