FOTO: Stara cesta na Otočcu bo samo za kolesarje

FOTO: Stara cesta na Otočcu bo samo za kolesarje

-
8 2290

Kot je bilo načrtovano pred prvomajskimi prazniki, se je v teh dneh začela preplastitev ceste Gorenje Kronovo–Lešnica. Gre za izvedbo novega zapornega sloja ceste, kar bo omogočila napovedano spremembo prometnega režima, ki bo dala prednost kolesarjem in pešcem. Dela trenutno potekajo iz smeri Dolenjega Kronovega proti gradu Otočec (do odcepa na bivšo H1) in zahtevajo več popolnih zapor. Obvozi so urejeni.

Po zaključku del se bo na odseku od Lešnice do Šentpetra zmanjšala dovoljena hitrost in vrisana kolesarska steza. Cesta od pokopališča v Šentpetru do gradu Otočec bo za motorni promet v celoti zaprta, omogočen bo le dostop lastnikom parcel na tem območju. Prav tako se za motorni promet zapira lokalna cesta od priključka na nekdanjo hitro cesto na Otočcu do Dolenjega Kronovega, razen za lastnike dveh parcel na tem območju.

Gre za nadaljevanje akcijskega načrta za leti 2017 in 2018, v sklopu katerega na Mestni občini Novo mesto izboljšujejo kolesarske in pešpoti in jih povezujejo v zaključene funkcionalne enote, so sporočili z MO Nm.