FOTO: Ste videli osumljenega Janeza?

0
5907

Policija Policijske uprave Novo mesto (PU NM) javnost prosi za pomoč pri iskanju 35-letnega Janeza Koce iz Lokev pri Črnomlju. Policisti in kriminalisti ga iščejo, ker je 9. maja v Črnomlju izkoristil krajšo odsotnost stanovalca, vlomil v stanovanjsko hišo, odtujil zlat nakit in povzročil večjo premoženjsko škodo. Kriminalisti in policisti že vse od naznanitve kaznivega dejanja izvajajo številne aktivnosti za njegovo izsleditev, vendar ga do tega trenutka niso našli.

Gre za nepredvidljivo osebo, odvisnika od prepovedanih drog, ki ima najverjetneje pri sebi nezakonito orožje in bi lahko bil nevaren za okolico. Po nekaterih podatkih se pred prijetjem skriva na območju Bele krajine, konkretneje na območju Črnomlja. V zadnjih desetih letih so kriminalisti in policisti Janeza Koco obravnavali zaradi 31 premoženjskih kaznivih dejanj in več kaznivih dejanj z elementi nasilja (poskus umora, grožnje policistom, napadi na policiste…). Večkrat je bil pravnomočno obsojen na večletne zaporne kazni.

Policisti in kriminalisti nadaljujejo z aktivnostmi za izsleditev osimljenca in prosimo vse, ki bi iskano osebo opazili ali imajo informacije, ki bi lahko pomagale pri njegovi izsleditvi, da nas o tem takoj obvestijo. Koristne informacije lahko posredujete:
s klicem na številko policije za klic v sili 113,
s klicem na anonimni telefon policije 080 1200 ali
prek spleta na povezavi:
https://e-uprava.gov.si/si/podrocja/drzava-druzba/kazniva-dejanja/iskanje-pogresanih-ali-iskanih-oseb

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj