petek, 19 aprila, 2024
DomaŠportFOTO: Strelci SD Gorjanci uspešni v Splitu

FOTO: Strelci SD Gorjanci uspešni v Splitu

V Splitu se je minuli konec tedna odvijal veliki tridnevni mednarodni strelski turnir Salona DC Open 2021 z močno udeležbo najboljših evropskih strelcev in reprezentanc Hrvaške, Slovenije, Srbije, Madžarske, Avstrije Češke in Črne gore.

Tradicionalnega tekmovanja z več kot 500 strelci se je udeležilo tudi sedem strelcev Strelskega društva Gorjanci iz Novega mesta: članska ekipa z zračno pištolo (Hudoklin, Barbo, Bele), mladinska ekipa s pištolo (Dolšina, Kulovec, Lotrič) ter še Klara Smolič z zračno pištolo posamezno. Slednji je tudi uspel najboljši rezultat s petim mestom po rednem delu tekmovanja in uvrstitvijo v finale 8-ih najboljših članic.

Med mladimi pa je najboljši rezultat od mladih slovenskih strelcev uspel perspektivnemu Mitji Dolšini, ki je z rezultatom 542 krogov dosegel odlično peto mesto in na koncu veselo poziral skupaj z že nekaj let najboljšim strelcem s pištolo na svetu – Damirjem Mikcem iz Srbije, ki ima svoje korenine v Smolenji vasi od koder prihaja tudi naš Mitja. (Srečko Hudoklin)

(foto: Strelsko društvo Gorjanci)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča