sobota, 27 aprila, 2024
DomaLokalnoFOTO: SZKŠ in SGLVŠ napolnili devetošolci

FOTO: SZKŠ in SGLVŠ napolnili devetošolci

V petek in soboto, 17. in 18. februarja 2023, na Srednji zdravstveni in kemijski šoli Šolskega centra Novo mesto poteka informativni dan. Dijaki devetošolcem s predstavitvami programov, za katere na šoli izobražujejo, približajo poklice, delo in utrip šole, pokažejo specialne učilnice ter odprejo vrata laboratorijev. Obiskovalci dobijo številne informacije o zdravstveni negi, kemijskem, farmacevtskem in kozmetičnem tehniku ter programu bolničar-negovalec in zdravstvena nega – PTI, o poteku pouka ter strokovnih predmetih.

Zdravstveno-kemijska šola je šola, ki izobražuje za poklice, ki so na trgu dela zelo iskani, hkrati pa tudi zelo visoko na lestvici poklicev prihodnosti. Dijaki zdravstveno-kemijske šole imajo odprte številne poti na višješolske in visokošolske študijske programe, z dodatnim maturitetnim predmetom ali z maturitetnim tečajem pa lahko študij nadaljujejo tudi na univerzitetnih študijskih programih.
Z veseljem vas pričakujejo. Dobrodošli na SZKŠ. (Janja Florjančič)

Veliko zanimanje tudi na Srednji gradbeni, lesarski in vzgojiteljski šoli

Po dveh letih, ko so informativni dnevi potekali na spletu, smo se razveselili, da naše programe lahko v živo predstavimo bodočim dijakom in njihovim staršem. 17. in 18. februarja na Srednji gradbeni, lesarski in vzgojiteljski šoli osnovnošolcem tako poskrbimo, da osnovnošolci dobijo vse potrebne informacije o izobraževanju na področjih gradbeništva, lesarstva in predšolske vzgoje. Po skupni predstavitvi smo jim predstavili programe, praktični pouk, prostore in odgovorili na mnoga vprašanja.

Vabilu k udeležbi pri predstavitvi poklicev so se odzvali predstavniki gospodarstva, tako nas je s področja lesarstva obiskala Jasna Šiško, predstavnica podjetja Bobič Yacht Interior, d. o. o.; s področja gradbeništva  Klavdija Blaj Duraković in Danilo Malnar iz podjetja CGP, d. d.; Območno obrtno-podjetniško zbornico Novo mesto pa je zastopala Ana Žemva Novak. (Saša Kralj)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča