nedelja, 16 junija, 2024
DomaLokalnoFOTO: Tabor aktivnih doživetji v Brežicah

FOTO: Tabor aktivnih doživetji v Brežicah

Športna zveza Brežice in Zavod za šport Brežice v sodelovanju z ZPTM Brežice, Viva klubom ter ostalimi lokalnimi športnimi društvi že četrto leto zapored pripravljata Tabor aktivnih doživetij.

V prvih dveh tednih šolskih počitnic se je tabora udeležilo 80 otrok, ki so v petih dneh spoznali osnove več kot 15 različnih športnih disciplin, tkali nova prijateljstva in poznanstva, predvsem pa preživeli atraktiven in športno obarvan teden. Udeleženci tabora so se preizkusili v rokometu (Rokometni klub Brežice), atletiki (Viva klub), badmintonu (Badminton klub Pišece), kegljanju (Kegljaški klub Brežice), gimnastiki (TD Sokol Brežice), karateju (Karate klub Brežice, Fight club Shony), ju-jitsu (DBV Katana), veslanju (Kajak kanu klub Čatež), plesu (PD Imani), nogometu (NK Brežice 1919), tenisu (Teniški klub Brežice), baseballu, plezanju, ultimate frizbiju, predstavile so se tudi Mažoretke Dobova, ogromno zanimanja pa je požel tudi obisk Lipka in Košarkarske zveze Slovenije.

Poleg vseh aktivnosti, ki so jih otroci izvedli v Športni dvorani Brežice ter okolici, je bil četrtek namenjen vodnim radostim v Termah Paradiso Dobova. Četrtek je bil nasploh poseben, saj so udeleženci tabora prespali v Športni dvorani Brežice. Otroci pa se niso ukvarjali zgolj s športom. Za zanimive, inovativne in poučne igre so poskrbeli animatorji Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice. Udeleženci so si tako izdelali svojo
športno majico, se preizkusili v pravem športnem kvizu ter sodelovali na natečaju Rokometnega klub Brežice.

Za zdravo in raznoliko prehrano so vestno skrbele kuharice Osnovne šole Brežice. Organizatorji so tudi letos poskrbeli za nekaj novosti. V dogovoru s Posavskim muzejem Brežice so si udeleženci tabora ogledali grad in vodovodni stolp.

Tretji termin tabora bo konec avgusta, vsa mesta pa so že zasedena. Izvedbo projekta sofinancirata Fundacija za šport Republike Slovenije ter Občina Brežice. 
(Jaka Lenart, Zavod za šport Brežice in Športna zveza Brežice)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča