FOTO: Tai Šiler DP končal na odličnem tretjem mestu

0
260

AMZS Center kartinga in moto športa je bil prizorišče četrte in hkrati zadnje dirke sezone državnega prvenstva Slovenije v kartingu,  ki je štela tudi za točke centralno evropske cone (FIA CEZ), avstrijsko državno prvenstvo ter pokal SSC.

Člani AMD Ptuj so v nedeljo, 25. septembra 2022, v Slovenji vasi pripravili četrto dirko za točke državnega prvenstva v kartingu, ki je bila tudi zadnja v sezoni, in po kateri smo dobili državne prvake v posameznih razredih. V prvenstvu je odlično nastopil tudi mladi Novomeščan, Tai Šiler, ki je bi na zadnji dirki tretji in v državnem prvenstvu prav tako osvojil odlično končno tretje mesto.

Tai Šiler (učenec 9. razreda OŠ Drska) sicer v kartingu tekmuje že od svojega 4 leta.  V DP je v letih 2018, 2019 (razred Rotax Micro MAX) osvojil 3.mesto,  ter v letošnji sezoni v razredu Rotax Max Junior (tekmujejo fantje in dekleta od 12 let do 15 let)  prav tako 3. mesto, slednje je za mladega voznika lep dosežek, pa vendar višji cilji ostajajo. Tai se že prihodnjo sezono seli v višji razred Rotax MAX. S ciljem osvojiti stopničke in se že pripravlja na novo sezono. 

Več o o zaključku prvenstva na povezavi TUKAJ.