FOTO: Tako oblikovalci vidijo center mesta

0
303

Minuli četrtek so v Hostlu Situla v organizaciji Krajevne skupnosti Center Novo mesto odprli razstavo Natečajnih rešitev za celostno grafično podobo Krajevne skupnosti Center Novo mesto. S ciljem, da ta krajevna skupnost dobi svoj znak in druge elemente grafične podobe, so v KS Center konec preteklega leta za to izvedli natečaj. Na natečaj se je s svojimi rešitvami javilo šest oblikovalcev, med katerimi je komisija izbrala za zmagovalno rešitev, rešitev Jurija Kocuvana.

Na razstavi v Hostlu Situla na Glavnem trgu v Novem mestu so na ogled tudi ostale štiri rešitve (ena rešitve na željo oblikovalca ni predstavljena). Razstavo je odprl Matija Škof, predsednik Krajevne skupnosti Center in predsednik natečajne komisije. V nagovoru je poudaril, da je sicer »za krajane zagotovo veliko več bolj pomembnih stvari od celostne grafične podobe, kot je recimo to v kakšnem okolju živimo in kakšna je kakovost javnih in drugih servisov v tem okolju, a vendar ni nepomembno, da so krajani ob pogledu na znak svoje krajevne skupnosti ponosni. Želimo si, da bo tudi ta nekoliko prispeval k še večjemu občutku pripadnosti skupnosti.«

Potek izbora zmagovalne rešitve je predstavila Urška Skrt, članica komisije in tudi predsednica Odbora za prostor KS Center. Povedala je, da je bila »glavna usmeritev natečaja, da oblikovalci pripravijo take predloge, s katerimi se bodo lahko krajani KS Center najbolj poistovetili, prebivalci drugih predelov Novega mesta in okolice pa bodo v tem znaku najlaže prepoznali, da ta predstavlja področje te krajevne skupnosti.« Komisija je zasedala dvakrat in na koncu zmagovalno rešitve izbrala soglasno.

Poleg zmagovalca, Jurija Kocuvana so svoje rešitve predstavili še Katja Jenič, Tomaž Šuln, Jure Šuln, Jaka Šuln in Anže Derganc. Komisijo pa so poleg Škofa in Skrtove sestavljali še Ana Granda Jakše, Natalija Zanoški in Luka Blažič.

Razstava bo v kavarni Hostla Situla na ogled do 1. maja 2017.

(Foto: Arhiv KS Center)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj