torek, 25 junija, 2024
DomaLokalnoFOTO: Tekmovanje iz znanja računalništva in spletnih tehnologij na FIŠ

FOTO: Tekmovanje iz znanja računalništva in spletnih tehnologij na FIŠ

Na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu so v četrtek pripravili 6. tekmovanje iz znanja programiranja in spletnih tehnologij za dijake.Računalniškega tekmovanja se je udeležilo 40 dijakov 3. in 4. letnikov iz srednjih šol jugovzhodne regije, ki so lahko izbirali med dvema kategorijama. Prva kategorija je vsebovala naloge iz znanja spletnih tehnologij, druga kategorija pa standardne naloge iz programiranja v izbranem programskem jeziku.  Naloge so reševali pod budnim očesom članov ocenjevalne komisije, izr. prof. dr. Boruta Lužarja, ki je naloge tudi pripravil, in asist. Kennyja Štorgla. V komisiji so sodelovali tudi izr. prof. dr. Biljana Mileva Boshkoska, viš. pred. dr. Albert Zorko in študent Beno Zupanc.

Po tekmovalnem delu so se dijaki udeležili kreativne delavnice, ki jo je izvedel izr. prof. dr. Blaž Rodič. Preizkusili so se v ročnem upravljanju in programiranju robotske roke s štirimi servomotorji in kontrolnikom Arduino. Spoznali so se tudi s tehnologijami za produkcijo elektronske glasbe, kar je med dijaki poželo veliko zanimanja.

Rezultati tekmovanja:
Prva tri mesta v kategoriji spletne tehnologije so dosegli dijaki Srednje elektro šole in tehniške gimnazije, prvo mesto Domen Lindič, drugo mesto Erik Jerman in tretje mesto Anže Pintar. V kategoriji programiranje so se ponovno izkazali dijaki Srednje elektro šole in tehniške gimnazije. Kar štirje dijaki dosegli vse možne točke, tako da je končno razvrstitev določil šele dodatni kriterij. Prvo mesto je osvojil Tristan Zore, drugo mesto Bor Brudar, tretje mesto Erik Radovičevič in četrto Maj Drmaž.

Hvala vsem podjetjem, ki so prispevala nagrade za udeležence tekmovanja: Mikrografija d.o.o., Razvojni center Novo mesto d.o.o., Podgorje d.o.o., A1 Slovenija, d.d., Palsit d.o.o., Microcop d.o.o., Amplexor Life Sciences, Mjob, Adria Mobil, d.o.o. Novo mesto ter medijski sponzor Radio Krka Novo mesto, d.o.o.

Vse, ki jih zanima študij na Fakulteti za informacijske študije, vabijo na informativne dneve v petek, 17. 2. 2023 in soboto, 18. 2. 2023, ki jih bodo izvedli preko spleta. Več informacij je na voljo na spletni strani fis.unm.si.
(foto: FIŠ Nm)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča