FOTO: Tekstilci OOZ Nm podarili pralne maske frizerjem in kozmetikom

0
539

Sekcija tekstilcev bo ta ponedeljek podarila pralne zaščitne maske sekciji frizerjev in kozmetikov ob ponovnem začetku delovanja.

V sedmih tednih od razglasitve pandemije s korona virusom, ki je skoraj povsem ustavila malo gospodarstvo in naš vsakdanji ritem življenja, je v skladu z Odlokom o prepovedi ponujanja blaga in storitev potrošnikom, prenehalo izvajati svojo dejavnost skoraj 70% članov OOZ Novo mesto. Prav tako se je novi obliki delovanja prilagodila tudi zbornica, ki se je usmerila predvsem v zastopanje obrtnikov in podjetnikov pri pripravi in dokončnem oblikovanju ukrepov vlade v t.i. protikorona zakonih za omilitev posledic epidemije za gospodarstvo.

V prvem mesecu od razglasa pandemije, ko zaščitnih mask v Sloveniji ni bilo možno nabaviti, je Območna obrtno-podjetniška zbornica Novo mesto uspela pomagati pri zagotovitvi dobave 5000 zaščitnih mask za naše člane. Potreba je bila sicer veliko večja od ponudbe, tako da se je med članicami tekstilne sekcije dodatno porodila ideja in pobuda za izdelavo 1000-ih tekstilnih pralnih mask za večkratno uporabo.

Na zbornici so ob ponovnem odprtju petdesetih frizerskih oz. kozmetičnih salonov v okviru naše OOZ – ob hkratni sprostitvi tudi tekstilne, usnjarske, čevljarske in nekaterih drugih dejavnosti, simbolično, solidarno med sekcijami, torej brezplačno, vsem članom v za medosebni stik občutljivih storitvah izročili oziroma poslali nekaj začetne količine mask, da bi maksimalno varno in zaščiteno opravljali svoje storitve ali jih imeli na voljo za stranke.

S to dobrodelno gesto želijo izraziti zbornično podporo in skrb za članstvo oziroma hkrati čestitati vsem, ki so optimistično in potrpežljivo počakali na dan sprostitve odloka, kot tudi sporočiti spodbudo ostalim podjetnikom, ki delujejo v dejavnostih, za katere zaenkrat še velja prepoved ali delna prepoved, so sporočili z OOZ Novo mesto.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj