ponedeljek, 4 marca, 2024
DomaKronikaFOTO: Težave z Romi, ki so napadli policiste

FOTO: Težave z Romi, ki so napadli policiste

Novomeški policisti so v petek zvečer intervenirali v romskem naselju Brezje zaradi prijave glasne glasbe. Zaradi več kršitev zakona o javnem redu in miru v pijanem stanju (nedostojno vedenje, neupoštevanje ukazov, nadaljevanje s kršitvijo) so pridržali do iztreznitve 38-letnika, 27-letniku, ki je predvajal glasno glasbo, pa napisali plačilni nalog. Posamezniki so policistom poskušali preprečiti, da bi odpeljali pijanega kršitelja, zato so slednji uporabili prisilna sredstva in 38-letnika uspešno namestili v marico, ostali kršitelji pa so se skrili v množico. Ko so policisti zapuščali naselje, so v policijska vozila prileteli različni predmeti in pri tem dve vozili poškodovali. Pri tem so drobci razbitega stekla službenega vozila, v katerem so peljali pridržanega kršitelja, prileteli v obraz in oči policista in ga lažje poškodovali. Poškodbo so mu oskrbeli v novomeški bolnišnici in ljubljanskem kliničnem centru.

V delo so se vključili kriminalisti sektorja kriminalistične policije, ki so skupaj s policisti glavno akterko preprečitve in napada, 53-letnico, v Novem mestu še isto noč prijeli in pridržali. Zaradi suma preprečitve uradnega dejanja in napada na policista jo bodo kazensko ovadili za dve kaznivi dejanji. Prav tako bodo zaradi suma preprečitve uradnega dejanja kazensko ovadili 20-letnika, ki je prav tako sodeloval pri preprečevanju izvedbe policijske naloge. Kriminalisti in policisti z aktivnostmi še nadaljujejo. 53-letnico so policisti v zadnjih letih že trikrat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj in groženj ter trikrat zaradi kršitev javnega reda. 20-letnika so policisti pred tem dogodkom trikrat kazensko ovadili zaradi groženj in lahke telesne poškodbe.

Kršitve javnega reda in miru

V petek zvečer je prišlo do množičnega pretepa na bencinskem servisu v Krškem. Po prvih ugotovitvah naj bi prišlo do družinskega spora, v katerem je bilo udeleženih več oseb. Med prerivanjem so razbili nekaj steklenic, večje škode pa niso povzročili. Večini je kljub hitremu odzivu uspelo iz kraja zbežati pred prihodom policistov, zato okoliščine dogajanja še preiskujejo.

Krški policisti so v sobot zvečer intervenirali v Kerinove Grmu, kjer naj bi prišlo do groženj. Po prvih ugotovitvah sta dva prebivalca naselja grozila drug drugemu ter policistom povedala vsaj svojo verzijo dogodkov, ki naj bili posledica dnevnih nesoglasij. Pri prijavah so omenjali tudi sekiro, policisti okoliščine dogodka še preiskujejo, so sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča