petek, 29 marca, 2024
DomaLokalnoFOTO: 'The beauty of light' na OŠ D. Kette Nm

FOTO: ‘The beauty of light’ na OŠ D. Kette Nm

V sklopu šolskih projektov Razmišljaj pozitivno in Recikliraj so se učenci in zaposleni OŠ Dragotin Kette odločili tudi v tem letu sodelovati na projektu EnoArt z naslovom »The beauty of light – Lepota svetlobe«. Gre za mednarodni projekt pri katerem je letos sodelovalo 21 držav iz štirih kontinentov. Med slednjimi tudi novomeška Osnovna šola Dragotin Kette.

Namen natečaja je bil izdelati lampijone ter po celem svetu na isti dan in isto uro prižgati Luč za Zemljo. Letos so Luč za Zemljo prižigali v petek, 3.12., ob 17.00 uri po lokalnem času.

Organizatorji mednarodnega natečaja so letos za glavno temo natečaja določili steklo, saj je letošnje leto mednarodno leto stekla, ki velja za zanimivo, uporabno in hkrati čarobno surovino. Tako so tudi na OŠ D. Kette s skupnimi močmi ustvarili različne lampijone – steklene, kovinske, viseče in takšne, ki so jih lahko postavili kar na tla. Seveda so se med delom veliko tudi pogovarjali ter razmišljali o sporočilu, ki ga želijo predati vsem ljudem sveta in našemu planetu Zemlji. Nastali so čarobni lampijoni in prekrasne misli, s katerimi so ne samo prižgali Luč za Zemljo, ampak polepšali tudi okolico šole. (Gabriela Maček)

Res, lahko smo zadovoljni in ponosni na ustvarjalnost mladih in zaposlenih na OŠ Dragotin Kette. Slednje ne manjka, a je prevečkrat neupravičeno spregledana. Čestitke in uspešno, ustvarjalno še v prihodnje. 🙂

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča