FOTO: Tian Jerman bronast na DP v judu

0
47

V Slovenski Bistrici je v soboto potekalo državno prvenstvo v judu za mlajše dečke.  Na tekmovanju sta nastopila tudi tekmovalca novomeškega Bushida Tian Jerman in Dušan Krbanjević.

 Posebej dobro se je odrezal Tian Jerman. V kategoriji do 42 kg, kjer je nastopilo 22 tekmovalcev, je osvojil bronasto medaljo. V prvem krogu je že po petih sekundah z metom o soto gari premagal Janžiča iz Ormoža. V drugem kolu se je pomeril s kasnejšim zmagovalcem, Klemnom Vinkovičem iz Murske Sobote. Po zelo izenačeni borbi je nasprotnik Tiana uspel vreči za wazari  in Tianu preprečil, da bi se lahko boril za naslov prvaka. Tian je nato nenehno napadal, vendar mu je za spremembo rezultata zmanjkalo časa. V nadaljevanju je v popravnih borbah gladko premagal Blaža Bizjaka in Jana Štiha. V borbi za 3. mesto se je pomeril z Enejem Emeršičem iz Gorišnice. Tian je nastopil odločno. Takoj na začetku borbe je nasprotnika prijel v gard in kontroliral njegovo gibanje. Po pol minute borbe je Tain izvedel met ti otoshi in nato nasprotnika prijel še v končni prijem. Tian se je 3. mesta na državnem prvenstvu zelo razveselil. Ta velik uspeh pa mu bo motiv za nadaljnje treninge.

Dušan Krbanjević je v prvem kolu Lešnika iz Lendave, v drugem pa je bil zanj premočen Ljubljančan Črt Klešnik. Slednji se žal ni prebil v polfinale, zato je Dušan ostal brez popravne borbe.  (Metod Jerman)

(foto: Bushido Nm)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj