FOTO: Tihotapil orožje, prijeli tatove

FOTO: Tihotapil orožje, prijeli tatove

-
0 502

Na mejni prehod Metlika je 14. februarja, na vstop v Slovenijo, pripeljal voznik avtobusa ljubljanskih registrskih oznak, ki je prevažal potnike na relaciji Sarajevo – Hamburg. Policisti Postaje mejne policije Metlika so opravili kontrolo potnikov in prtljage. Pri pregledu kovčka 21-letnega potnika iz Bosne in Hercegovine so na dnu našli v folijo zavite tri avtomatske puške, tri nabojnike z naboji in ročaje za puške. Orožje so zasegli, osumljencu pa odvzeli prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Foto: PU Novo mesto

Krški policisti prijeli tatove

Policisti PP Krško so bili okoli 18.30 obveščeni o tatvini v prodajalni v Krškem. Storilci naj bi odtujili več parov športne obutve in peš pobegnili. Na podlagi opisa so v okolici Krškega policisti izsledili tri osumljence,
stare med 19 in 21 let. Zasegli so jim ukradene predmete, ki so jih med begom z vozilom odvrgli in osumljence odpeljali na policijsko postajo. Okoliščine še preverjajo, po zaključeni preiskavi pa jih bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine, so sporočili s PU Nm.