petek, 26 aprila, 2024
DomaŠportFOTO: Tija in Lana državni prvakinji, Lana dvakrat

FOTO: Tija in Lana državni prvakinji, Lana dvakrat

V Mengšu je bilo v soboto državno prvenstvo za mlajše kadetinje in kadete v namiznem tenisu. Nastopilo je 29 igralk in 75 igralcev. Tudi igralci NTK Krka Novo mesto in ŠD SU Nm.

Imenitno se je odrezala Tija Kastelic, ki očitno odločna stopa po sledeh starejše sestre Kim, ene obetavnejših mlajših slovenskih igralk namiznega tenisa. Postala je namreč državna prvakinja v dvojicah skupaj z igralko iz ŠD SU Lano Slatinšek, v posamični konkurenci pa je osvojila bronasto medaljo. Medtem ko je bila Lana najboljša in je postala državna prvakinja.

Tudi ostali krkaši so ciljali na višja mesta, kot so jih dosegli, a načrtov žal niso dosegli. Amadej Rešetič se je sicer med posamezniki uvrstil med 32 najboljših mladih igralcev v državi, torej v prvo polovico nastopajočih, a zanesljivo sodi višje. Drugi najmlajši krkaši so na njihovem prvem državnem prvenstvu pokazali dobro igro, a žal je svoje naredila tudi začetniška trema, tako da se jim je letos glavni del tekmovanja in možnost za nabiranja izkušenj na zahtevnih tekmovanjih tokrat izmaknil. Zanesljivo bo bolje prihodnje leto, ko bo za njimi več treninga in tekem. (J. P.)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča