FOTO: Trbinčani pridržali ilegalce

0
6551

Kdaj, če sploh kdaj in kdo bo zajezil ilegalne migracije, je vprašanje, ki ima verjetno preprost odgovor. Slednjega se še lep čas ne bo dalo preprečiti. Ilegalci slovensko mejo prečkajo na vseh mogočih lokacijah, tudi za praznike. In včeraj popoldne so na območju Trbinca, naselja v občini Mirna, domačini prestregli sedem ilegalcev. Očitno lačni prebežniki so se polastili štirih kokošk iz domačega kokošnjaka, z ukradenimi drvi v gozdu pripravili ogenj, a so jih domačini odkrili in pridržali do prihoda policije.

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 10. 4. in 14. 4. na območju krajev Oštrc (PP Krško), Trbinc (PP Trebnje) in Tanča Gora izsledili in prijeli 14 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z devetimi državljani Alžirije in petimi državljani Maroka še niso zaključeni.

10. 4. dopoldne je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila. V tovornem delu so našli tri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

(foto: F.B., N.P.)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj