V&F: Za motorista usoden trk na Gorjancih

0
4503

Okoli 13.20 ure se je na glavni cesti Nm – Metlika, malo naprej od odcepa za Dolž, zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena motorist in voznik osebnega vozila (oba slovenska državljana). Motorist iz Ljubljane je zaradi hudih poškodb umrl. Cesta je bila do 15. ure zaprta za ves promet, na kar so jo polovično odprli.

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili: Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov PPP Novo
mesto je 46-letni motorist peljal iz smeri Novega mesta proti Metliki. V Velikem Cerovcu je v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, padel in drsel po nasprotnem smernem vozišču. Iz nasprotne smeri je takrat po svojem smernem vozišču pravilno pripeljal 51-letni voznik osebnega avtomobila in trčil v motorista. Hudo poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer je zaradi hudih poškodb nekaj po 15. uri umrl. V nesreči se je lažje poškodovala tudi 52-letna potnica v avtomobilu.

46-letni motorist je letos četrta smrtna žrtev prometnih nesreč na cestah na našem območju. V prometni nesreči, ki se je zgodila januarja v Kočevskih Poljanah, sta umrla dva potnika v osebnem avtomobilu, v mesecu marcu pa je v prometni nesreči, ki se je zgodila na avtocesti, umrl pešec. V zadnjih petih letih je na območju Policijske uprave Novo mesto v prometnih nesrečah umrlo 14 motoristov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj