nedelja, 28 aprila, 2024
DomaGospodarstvoFOTO: Trgovski center Vsegrad v Šentjerneju

FOTO: Trgovski center Vsegrad v Šentjerneju

V Šentjerneju so danes odprli vrata novega trgovskega centra Vsegrad. Z njim želijo kakovostno oskrbovati kupce z območja občin Šentjernej, Škocjan in Kostanjevica na Krki ter okolice.  Objekt vreden poldrugi milijon evrov je zrasel v letu dni.

Kot je povedal direktor podjetja Vsegrad NM d.o.o.,  Janko Bregar, podjetje posluje od leta 2014, ko so odprli enoto v Srebrničah pri Novem mestu.  Trenutno zaposlujejo  25 ljudi, od tega so tri nove zaposlitev na račun nove trgovine v Šentjerneju. Poleg maloprodaje in veleprodaje, v Vsegradu izvajajo tudi prevoze s tremi tovornjaki in kombiji.

Parcelo za trgovski center v Šentjerneju so od Mercatorja in župnije Šentjernej kupili že leta 2018 in  začeli s postopki pridobivanja dokumentacije. Sama gradnja pa je potekala v zadnjem letu. Večino gradbenih del so opravili Vsegradovi poslovni partnerji s katerimi sodelujejo pri prodaji gradbenega materiala, ogromno dela so izvedli tudi sami zaposleni v podjetju ter njihovi prijatelji.   Nova trgovina v Šentjerneju sodi v sklop industrijsko storitvene cone Sejmišče Šentjernej, ob vpadnici v Šentjernej, med Mercatorjem in pokopališčem.

V Vsegradu so prepričani, da gre za pomembno pridobitev, ne samo za njihovo podjetje, ampak tudi za širšo okolico in prispevek podjetja k razvoju in višji kakovosti bivanja v kraju, saj po tovrstnih nakupih ne bo treba potovati daleč.

Center se razteza na 6.000 kvadratnih metrih površin, od tega je 2.000  kvadratov notranjih pokritih površin. Sami prodaji so v dveh etažah namenili okrog 400 kvadratnih metrov.  V bogato založeni prodajalni najdemo čez 9.000 različnih artiklov.  V pritličju so uredili prostore za celovito ponudbo gradbenega repromateriala in opreme ter izdelkov in opreme za kmetovalce in vrtičkarje.

Posebnost novega trgovskega centra je prodaja fitofarmacevtskih sredstev in nova mešalnica barv in fasad. V prvo nadstropje so postavili prodajo notranjih vrat Lip Bled, talnih oblog, vodovodnih instalacij, kopalniškega programa, keramike in suhomontažnega programa.

Poleg različnih kosilnic, agregatov in mulčerjev ponudbo dopolnjujejo še s prodajo profesionalnega orodja in strojev priznanih blagovnih znamk: Honda, Milwankee, Metalo, Hikoki. Kot je povedal Bregar, bodo ponudbo trgovine glede na potrebe kupcev ter doseganje njihovih pričakovanj še dopolnjevali in izboljševali, vselej pa bodo poudarek dali dobri založenosti, strokovnemu svetovanju ob nakupu in sezonski prodaji izdelkov  vezanim na letni čas. Znotraj objekta najdemo tudi gostinski lokal »Kavarno Vovko«, nekaj pisarniških prostorov pa bodo oddajali v najem.

Trgovski center Vsegrad v Šentjerneju bo odprt vsak dan od 7. do 19.ure, ob sobotah od 7. do 13.ure.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča