petek, 1 decembra, 2023
DomaŠportFOTO: Tri zmage Žaka Eržena na Portugalskem

FOTO: Tri zmage Žaka Eržena na Portugalskem

Minuli konec tedna je Anadia na Portugalskem gostila pestro mednarodno zasedbo najboljših evropskih kolesarjev na stezi, med njimi jih je bilo pet iz svetovne serije. Tekmovanje TROFEU INTERNACIONAL DE PISTA ARTUR LOPES je v uvodu nove kolesarske sezone mnogim služilo za nabiranje izkušenj, pregled pripravljenosti in kot priprava na letošnje evropsko kolesarsko prvenstvo, ki ga bo gostilo prav to portugalsko mesto, kjer je sicer lani Žak Eržen med mladinci že osvojil bronasto medaljo v disciplini Elimination.

Slovensko odpravo, ki je potekala v sodelovanju s Kolesarsko zvezo Slovenije in kolesarsko ekipo Bahrain Victorius, so sestavljali kolesarke in kolesarji: Natan Gregorčič, Nika Bobnar (Elite), Erazem Valjavec, Žak Eržen, Nejc Peterlin in Neža Zupanič (mladinska kategorija). Z njimi so bili: trenerja Borut Božič in Josip Radaković, mehanika Jure Zrimšek in Dejan Rifelj ter koordinator Uroš Šilar.

Žak Eržen, nosilec mavrične majice kot svetovni mladinski prvak v disciplini Elimination, je pokazal ves svoj razkošni talent in odlično pripravljenost, saj je zmagal v vseh treh disciplinah, kjer je nastopil: Omniumu, Scratch Raceu in Points Raceu. Njegov uspeh sta dopolnila Neža Zupanič, ki je bila druga v Points Raceu in Nejc Peterlin s srebrno medaljo v Omniumu. (Adria Mobil)

Rezultati:

OMNIUM (mladinci)
1. Žak Eržen (SLO)

2. Nejc Peterlin (SLO)

3. Erazem Valjavec (SLO)

POINTS RACE (mladinke)

1. Marta Carvalho (POR)

2. Neža Zupanič (SLO)

3. Raquel Dias (POR)

SCRATCH RACE (mladinci)

1. Žak Eržen (SLO)

2. Ramazan Yilmaz (TUR)

3. Marc Zafra (ŠPA)

POINTS RACE (mladinci)

1. Žak Eržen (SLO)

2. Tasio Semperena (ŠPA)

3. Tommaso Alunni (ITA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča