sobota, 20 aprila, 2024
DomaKronikaFOTO: Trk na tirih, dva poškodovana

FOTO: Trk na tirih, dva poškodovana

Ob 11. uri se je na železniškem prehodu pri naselju Hudo v Novem mestu zgodila nesreča. Trčila sta potniški vlak in osebno vozilo. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so, pomagali pri oskrbi in prenosu ponesrečenih dveh oseb do reševalnega vozila. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so poškodovani osebi prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.  Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je 53-letni voznik z osebnim avtomobilom, domnevno zaradi okvare, obstal na prehodu v trenutku, ko je pripeljal vlak. Huje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Potnik v osebnem avtomobilu ni bil poškodovan, prav tako ni bil poškodovan nihče izmed potnikov na vlaku. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Požari na delovnih, kmetijskih in gradbenih strojih
8. 8. 2021 ob 12.02 je v bližini naselja Cerovec pri Črešnjevcu, občina Semič, krajan s traktorjem in prikolico zdrsnil v kurišče odpadnega ostrešja. Pri tem so zagorele pnevmatike in prikolica. Še pred prihodom gasilcev so krajani odklopili traktor in iz ognja izvleki gorečo prikolico ter pričeli z gašenjem. Gasilci PGD Semič, Črešnjevec in Krvavčji Vrh so požar dokončno pogasili. Večje škode ni bilo.

Požari v naravi oziroma na prostem
8. 8. 2021 ob 14.06 je ob cesti pri naselju Dolenje Kamenje, občina Novo mesto, gorel kup suhe trave. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so požar na površini okoli deset kvadratnih metrov pogasili, še poroča novomeški Regijski center za obveščanje.

(foto: Matej /DolenjskaNews)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča