FOTO: Trojica napadla moškega, hitra babica brez izpita

0
2254

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 60 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 215 klicev. V Brežicah so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Novomeški policisti so bili obveščeni, da naj bi okoli 17. ure v Potočni vasi trije mlajši moški večkrat udarili starejšega oškodovanca in ga lažje poškodovali. Nadaljujejo z intenzivno preiskavo, preverjanjem vseh okoliščin in aktivnostmi za identifikacijo kršiteljev.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Nekaj po 18. uri se je zgodila prometna nesreča v Brežicah. Po ugotovitvah brežiških policistov je 21-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 48-letnega voznika. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,64 miligramov alkohola. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.

Kršiteljici zasegli Porsche cayenne

Nekaj pred 12. uro je na mejni prehod Rigonce na izstop iz Slovenije pripeljala voznica osebnega avtomobila Porsche cayenne nemških registrskih oznak. Policisti so med postopkom ugotovili, da 70-letna voznica iz Italije nima veljavnega vozniškega dovoljenja in je med vožnjo po gorenjski avtocesti pri galeriji Moste, kjer je hitrost s prometnim znakom omejena na 100 km/h, peljala 161 km/h. Avtomobil so ji zasegli, zaradi prekoračitve hitrosti izdali plačilni nalog in jo zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja privedli pred pristojno sodišče. (foto: Policija)

Vlomi in tatvine

Na dvorišču počitniške hiše v kraju Meglenik na območju PP Trebnje je med 25. 9. in 26. 9. nekdo vlomil v osebni avtomobil. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V kraju Reva na območju PP Trebnje je med 25. 9. in 26. 9. neznanec s pašnika odtujil električnega pastirja z akumulatorjem.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Dobova, Ponikve) izsledili in prijeli osem državljanov Bangladeša, šest državljanov Indije, štiri državljane Sirije, tri državljane Pakistana, državljana Alžirije in na območju PP Črnomelj dva državljana Kitajske. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so sporočili s PU Nm.