torek, 16 aprila, 2024
DomaŠportFOTO: Troti po dramatični končnici v polfinale

FOTO: Troti po dramatični končnici v polfinale

Članska košarkarska ekipa Trotov je dobila še drugo tekmo četrtfinalne serije in se s skupnim izidom 2:0 v zmagah uvrstila v polfinale, kjer jo čaka Postojna. Pot do tretje zaporedne zmage (ekipi sta se srečali tudi v zadnjem kolu rednega dela) proti Mariborčanom je bila vse prej kot lahka. Na krilih razpoloženega Armina Hrštića so Štajerci še slabih pet minut pred koncem srečanja vodili za 12 (72:60). Troti so po najvišjem zaostanku na tekmi našli pravi načinkako tehtnico prevesiti v svojo korist.

AKK BRANIK : TROTI75:80(13:18, 24:22, 21:12, 17:28) [0:2]

Prednost domačih je vztrajno kopnela, na začetku 40. minute je Pavić poravnal na 75. Petnajst sekund pred koncem so imeli Troti na voljo še šest sekundza svoj napad. Žoga je iz avta romala v roke Pavića, ki je bil tesno pokrit, kljub temu pa je uspešno podal do Domna Janca, ki je ob zvoku sirenes trojkorazveselil Novomeščane. Mariborčani so po izjemnem posredovanju Prusa izgubili žogo, končni rezultat(80:75)pa je s polaganjem postavil Blaž Abram.

Prvo ime srečanja v mariborski dvorani Lukna je bil Smiljan Pavić, ki je 26 točkam dodal 10 skokov ter tekmo zaključil z valorizacijo 31. Dvomestna sta bila tudi Janc (11) in Črt Ristić (10).Troti bododanes izvedeli, kdaj jih čaka prva polfinalna tekma proti Postojni. Če bosta tako Ilirija kot LTH napredovala z 2:0, bo prvi polfinalni obračun na sporedu že v soboto, 22. maja. Sicer se začetek polfinalne serije, ki se igra na dve dobljeni tekmi, prestavi na sredo, 26. maja. Troti bodo kot najboljša ekipa rednega dela prvo in tudi morebitno tretjo tekmo igrali na domačih tleh.

(FOTO: Miha Turk)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča