FOTO: Troti s prijatelji spet dobrodelno košarkali

0
261

Športni center Livada je v soboto gostil že osmi Dan dobrodelnega košarkanja, ki ga prireja KK Troti. Na 3×3 košarkarskem turnirju je zaigralo 13 ekip, vse pa je povezovala misel, da na ta dan igrajo košarko za zabavo, druženje in dober namen.

KK Troti že vse od leta 2012 organizira praznični košarkarski dogodek imenovan Dan dobrodelnega košarkanja. Osrednji dogodek prireditve je 3X3 košarkarski turnir, celotna prijavnina ter dobrodelni prispevki pa so namenjeni za boljši jutri ljudi v stiski. Tudi letos je bil odziv košarkarjev in okolja dober, saj bodo otroci potrebni pomoči, deležni zneska 430 €.

Med trinajstimi nastopajočimi ekipami je zmaga pripadla ekipi Nejc & Sharpshooters v zasedbi Nejc Kobal, Luka Mittag, Matija Vučko in Rok Stanič. V finalu so ugnali Sončke, za katere so igrali Blaž Kestnar, Blaž Kregar in Rok Pirc, tretje mesto so zasedli člani ekipe Fotr i šmrkavci (Tadej Mihalič, Tomaž Žabčič, Alen Kovač in Gašper Šeremet). V tekmovanju v metanju trojk je zmaga pripadla mlademu Luki Beletu.

Ob tej priložnosti se KK Žoltasti Troti zahvaljuje vsem sodelujočim, obiskovalcem, donatorjem in dobrotnikom, ki so pomagali soustvariti nepozabno druženje na Livadi.

Nejc Župevec, predsednik KK Žoltasti Troti:
»Dan dobrodelnega košarkanja je osrednja prireditev in aktivnost našega košarkarskega leta. Predstavlja vse kar je KK Troti sveto – košarka, fer plej, povezana skupnost in dober namen. Izredno vesel sem da se športna javnost v Novem mestu vsako leto tako pozitivno odzove in podpre sporočilo, da je košarka več kot le tekmovanje. Za Trote je ključna pozitivna vrednota in način življenja. Hvala vsem za se eno uspešno leto!«

(foto: KK Troti)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj