torek, 19 marca, 2024
DomaVremeFOTO: Tudi četrtek bo topel

FOTO: Tudi četrtek bo topel

Pred nami je jasna noč. Šibak veter se bo polegel, zato bo temperatura hitro padala, a razen redkih izjem bo povsod ostalo nad ničlo. Na Gorenjskem bo zjutraj ena stopinja, na vzhodu bo stopinjo ali dve več. V ljubljanski kotlini in na Goriškem bo okoli 5 stopinj, na obali pa bo še nekoliko topleje.

V četrtek bo na nebu veliko visokih prosojnih oblakov, ki pa bodo prepuščali večino sončnih žarkov. Čez dan bo zapihal JZ veter, oblačnost v hribovitih krajih zahodne Slovenije se bo nekoliko zgostila. V večjem delu Slovenije bo toplo. V vzhodni polovici Slovenije bo vse do 23 stopinj. V osrednji Sloveniji bo okoli 21 stopinj, na Goriškem jih bo 20, ob morju in na Gorenjskem bo okoli 18 stopinj Celzija.

Kljub večinoma suhemu in toplemu vremenu se sneg v visokogorju dobro drži. Na Kredarici ga je še okoli 2 metra in pol, z nadmorsko višino pa se snežna odeja hitro tanjša. Jutri bo v gorah sončno z veliko koprenaste oblačnosti, krepil se bo JZ veter. Toplo bo, na 1500 metrov bo 8 stopinj, na 2500 metrov pa 2 stopinji Celzija.

Petek bo v znamenju jugozahodnega vetra. Na zahodu bo prevladovalo oblačno vreme, v hribovitih krajih bo že občasno rahlo deževalo, na vzhodu bo suho in večinoma sončno, še bo toplo. V noči iz petka na soboto nas bo dosegla hladna fronta s padavinami, nastalo bo tudi nekaj neviht. Dež bo v soboto čez dan postopno ponehal, hladneje bo. Nedelja bo večinoma oblačna in sprva suha, popoldne pa nas bo od SZ dosegla nova hladna fronta. Padavine bodo ponehale v ponedeljek dopoldne, še nekoliko hladneje bo. Pihal bo SV veter, v ponedeljek popoldne se bo zjasnilo. Trenutno kaže, da bo dobro namočilo suha tla sušca. (Aleš Satler)

V galeriji pa vam ponujamo nekaj fotografij slovesa srede pred četrtkom s Trške gore, ki nam jih je poslala Jana. Hvala.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča