FOTO: Meja sneženja na JV se je spustila

0
1076

Slovenijo je proti jutru dosegla hladna fronta. Zapihal je severni veter in začelo se je hladiti. Meja sneženja se je že zgodaj zjutraj na severu države spustila do nadmorske višine okoli 800 metrov, čeprav se sneg na zgornjem Gorenjskem meša z dežjem vse do nadmorske višine 500 metrov. Ponekod je zapadlo več kot 10 cm snega. Snežinke naletavajo tudi po najvišjih hribih na JV Slovenije, tako na vrhu Gorjancev, Mirni gori in Lisci.

Ponoči bodo padavine v osrednji, zahodni in deloma severni Sloveniji ponehale, meja sneženja se bo na JV Slovenije še malo znižala. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, ki bo v drugem delu noči slabela. V vzhodnih in severnih krajih bo pihal severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, v Gornjesavski dolini malo pod 0 °C.

V ponedeljek dopoldne bodo padavine povsod ponehale, popoldne se bo od zahoda začelo počasi jasniti. Predvsem v vzhodni in deloma severni Sloveniji bo še pihal severni veter, burja na Primorskem pa bo čez dan ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem do 15 °C. (Arso)

(foto: PIC, ARSO, Hribi)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj