petek, 19 aprila, 2024
DomaKronikaFOTO: Ukradli clia. Tatovi goriva s passatom

FOTO: Ukradli clia. Tatovi goriva s passatom

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 61 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 342 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 22 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Trebnjem kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, grožnje in tatvin. Posredovali so zaradi izločanja tovornih vozil, zastojev v prometu in nedovoljenih prehodov državne meje.

Tatvina

S parkirnega prostora na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu je med 22. 1. in 23. 1. nekdo odtujil osebni avtomobil Renault clio, rdeče barve, registrskih oznak NM DL-157.

Prepoznate tatova?

Policisti PP Trebnje preiskujejo več primerov tatvin goriva na bencinskih servisih na območju Trebnjega. V vseh primerih je bilo ugotovljeno, da se je storilec na kraj kaznivega dejanja pripeljal z osebnim avtomobilom VW passat, sive barve, z opremo R line z nameščenimi ukradenimi registrskimi tablicami. Poleg voznika se je v avtomobilu nahajal tudi potnik. Prosimo vse, ki bi storilca prepoznali, da to sporočijo policistom PP Trebnje na številko 07 346 27 00.

Kršitelja pridržali

Trebanjski policisti so okoli 14.30 posredovali zaradi v zasebnem prostoru na območju Rakovnika pri Šentrupertu. 44-letni kršitelj, ki se je
nedostojno vedel in žalil prijavitelja, se tudi po prihodu policistov ni pomiril, dato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in
pridržali. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje) izsledili in prijeli 12 državljanov Turčije, 11 državljanov Maroka, pet državljanov Indije, štiri državljane Rusije, in dva državljana Nepala. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča