FOTO: Ukrotili velik požar v hotelu

0
58

Skupno več kot 200 gasilcev je uspelo požar v Hotelu Jezero v Bohinju po težkem boju s plameni ter vetrom in mrazom pogasiti. Območje okoli hotela ostaja zaprto, prav tako cesta v Ribčevem Lazu pri hotelu. Vzrok požara še ni znan, poroča 24ur.com.

Požar, ki je zagorel v Hotelu Jezero v Bohinju, je bil v četrtek pozno zvečer omejen. Gasilci so gasili samo še manjša žarišča, pri tem pa jim je delo oteževal močan veter.

Predstavnik PU Kranj Bojan Kos je danes sporočil, da so cesto odprli, a da je zelo spolzka. “Zato svetujemo veliko previdnost in zelo zmanjšano hitrost vožnje mimo objekta.” Kot pravi, se notranjost objekta pregleduje v mejah možnega, v njem zaenkrat ni bilo najdenih nobenih oseb, prav tako zaenkrat niso ugotovljene druge posledice razen materialne škode. “Predvidoma danes zjutraj bodo kriminalisti začeli tudi z ogledom kraja požara in ugotavljanjem vzroka za gorenje,” je še dodal.

Gasilcem zmrzovala voda

Kot je povedal vodja gasilske intervencije Silvo Režek, so gasilci iz območja požara evakuirali več kot 100 oseb. Požar so skupno gasili 203 gasilci, danes pa na kraju ostaja gasilska straža.

Hotel ima dva trakta, en trakt je v celoti nepoškodovan, v drugem traktu pa je bil mansardni del v požaru večinoma uničen, je povedal Režek. Gašenje jim je oteževal močan veter pa tudi mraz, zaradi katerega je voda med gašenjem zmrzovala. Prav voda, ki so jo uporabili za gašenje, je v določeni meri poškodovala tudi nižje etaže hotela. Po Režkovih besedah so večkrat pregledali hotel in ugotovili, da so delo dobro opravili.

Direktorica hotela Polonca Noč je v četrtek dejala, da je zagorelo na podstrešju. Požar naj bi prvi opazili gostje, ki so o tem obvestili recepcijo. Kolikšna bo škoda, še ne ve, lahko pa preseže tudi milijon evrov ali dva, je dejala.

V Bohinju že načrtujejo prenovo

Kljub velikim poškodbam so lastniki hotela danes sporočili, da optimistično zrejo v prihodnost. Potrudili se bodo, da bo hotel čim hitreje obnovljen. Pomoč ponujajo tudi v Turizmu Bohinj in drugi bohinjski turistični delavci, ki jih utegne ta dogodek še bolj povezati.

“Nam ne preostane drugega, kot da hotel prenovimo. Vanj smo dolga leta vlagali in bomo vlagali še naprej. Hotelske dejavnosti ne bomo opustili,” je povedal lastnik Hotela Jezero Iztok Noč in izpostavil, da v hotelu dela 30 let in da se že celo življenje borijo, da hotel dobro deluje.

Natančnih posledic požara še ne pozna, saj kriminalisti opravljajo ogled kraja dogodka, zato lastniki v hotel še ne morejo vstopiti. Jasno je, da je veliko škode nastalo na podstrehi in v tretjem nadstropju, v nižjih etažah je škodo povzročila voda. Stropi so namočeni od gašenja. Kolikor je zaenkrat lahko videl Noč, pa je vsaj v pritličju suho.

(foto: POP TV)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj