FOTO: Uspeh kajakašic Čateža v Kopru

FOTO: Uspeh kajakašic Čateža v Kopru

-
0 85

Na sobotni prvi tekmi XIX. Slovenskega pokala kajaka na mirnih vodah v sprintu za mlajše kategorije se je v Žusterni med seboj pomerilo skoraj 90 kajakašev in kajakašic iz 9 slovenskih klubov: ankaranskih Adrie, Ankarana in Orke, Krškega, Čateža, Bohinja, Ljubljane, novogoriških Soških elektrarn in domače Žusterne, ki je ob gmotni podpori Mestne občine Koper in v sodelovanju s Kajakaško zvezo Slovenije tekmovanje tudi organizirala.

Kajakaši in kajakašice so tekmovali v različnih kategorijah, od najmlajših cicibanov do najstarejših rekreativcev, na razdaljah 500 m in 1.500 m med kopališčem Žusterna in ustjem Badaševice.

Pri mlajših deklicah so tako na 500m kot tudi na 1500m vsa tri prva mesta osvojile mlade kajakšice iz Kajak kanu kluba Čatež. V obeh tekmah je zmagala Naja Pinterič, druga je bila Eva Stojanovič in tretja Tia Iljaš. Maja Drenik je bila šesta. Tomaž Drenik je bil med dečki na 1500m enajsti. Med mladinkami je bia Hana Ilaš tretja na 500m in 1500m. Stojanovič Jakob je bil med mladinci na 1500m četrti. Matjaž Avšič je zmagal rekreativci na 1500m. Kajakaše na mirnih vodah čaka naslednje tekma konec maja v Brestanici. (Mitja Oštrbenk)

KKK Čatež