sobota, 20 aprila, 2024
DomaŠportFOTO: Uspešne novomeške telovadke

FOTO: Uspešne novomeške telovadke

Dekleta Gimnastičnega društva Novo mesto so se v nedeljo, 10. aprila 2022, udeležila prvenstvenega tekmovanja Zelene jame v Ljubljani. Prva stopnja je bila po številu deklic iz našega društva najbolj zastopana. Tekmovalo jih je kar 14, v treh ekipah. Prva ekipa je osvojila tretje mesto (Paula, Zala Z., Eva, Zala O., Iza), druga peto mesto (Ema Š., Mia, Ema L., Naja, Sofia) in tretja deseto mesto (Mojca, Eva, Neli, Zoja).

Posamično so bile v 1. stopnji do 8 let najboljše Mia Butalin in Eva Mihelič, ki sta si delili šesto mesto ter Iza Pekolj z deveto mestom. V 1. stopnji nad 8 let pa je Paula Jakše zasedla drugo, Zala Zagorc peto mesto in Ema Leskovec sedmo mesto.

Deklice 2. stopnje so ekipno osvojile osmo mesto (Naja, Sara, Špela, Julija), posamično je v kategoriji deklic nad 9 let Naja Kovačič zasedla sedmo mesto, Špela Gašperšič pa je bila osma.

V 3. stopnji so deklice ekipno osvojile deseto mesto (Ema, Sara R., Sara M.), posamično je bila najboljša Sara Mihalič s 16. mestom.
Deklice 4. stopnje so bile ekipno druge (Ema, Vita, Neža, Nika,). Posamično sta bili najboljši Ema Lesjak s tretjim mestom in Vita Dolinar, ki je bila četrta.

V 5. stopnji (Tija, Nika, Julija, Živa) so deklice zasedle ekipno peto mesto. Posamično je bila najboljša Julija Arnuš s petnajstim mestom.

V 6. stopnji sta tekmovali dve dekleti. Posamično je bila najboljša Tina Ovniček, ki je zasedla 12. mesto.

Tudi v nacionalni stopnji smo imeli dve predstavnici. Klara Šterk je osvojila šesto, Ajda Bogataj pa osmo mesto. V mednarodni stopnji je v kategoriji starejših deklic Živa Tomažič osvojila odlično prvo mesto.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča