FOTO: V akciji veliki družini priskrbeli kombi

FOTO: V akciji veliki družini priskrbeli kombi

-
0 1964

Na pobudo OŠ Šentjernej in KORK Šentjernej smo maja pričeli z zbiranjem sredstev za pomoč družini iz Šentjerneja z osmimi otroki. Gre za družino, ki jo je letos doletela huda tragedija, nepričakovano jim je umrl oče. V družini, ki šteje 9 članov, od katerih je pet otrok šoloobveznih (najstarejši otrok obiskuje 6. razred) trije otroci pa so predšolski. Njihova mama je trenutno brez zaposlitve. Družina se je preživljala le z dohodki očeta in socialnimi prejemki.

Socialna stiski je narekovala, da zbiramo sredstva, ki bi omogočala zagotovitev nujnih potreb za otroke. Bilo so tudi brez prevoznega sredstva, želeli so si nabaviti kombi, ki bi omogočal skupni prevoz.

OŠ Šentjernej je organizirala dobrodelno prireditev in skupaj z donacijami se je zbralo 8.500 eur. Sredstva bodo ostala v skladu za potrebe otrok in porabljala za stroške v šoli, vrtcu, obšolske dejavnosti….

Obrnili smo se tudi na Krko, d. d., Novo mesto, ki je v celoti plačala strošek rabljenega vozila po ponudbi, ki jo je družina našla sama. TPV je zagotovil še generalni servis tako, da je družina prejela varno vozilo. Želimo jim tudi varno vožnjo in veliko skupnih potovanj tudi v teh poletnih mesecih, ko otroci preživljajo počitniške dni, so še sporočili z Območne organizacije Rdečega križa Novo mesto.