FOTO: V Črnomlju so bili najboljši v karateju

0
114

V športni dvorani OŠ Mirana Jarca v Črnomlju je potekalo državno prvenstvo za para karateja, člane in članice ter veterane in veteranke, pod vodstvom Karate zveze Slovenije ter tehničnega organizatorja, domačega kluba Karate kluba Krka.

Prisotne v dvorani je nagovoril župan Črnomlja, Andrej Kavšek. Vsem  je zaželel veliko športne sreče ter dobro počutje v našem okolju. Vsem prisotnim je nekaj lepih besed namenil tudi predsednik Karate zveze Slovenije, Borut Strojin.

Državnega prvenstva se je udeležilo 10 tekmovalcev Karate kluba Novo mesto ter Karate kluba Krka, oboji pod vodstvom trenerja, Franjo Horna, ki je ob vlogi glavnega organizatorja tekmovanja ter trenerja obeh klubov, danes zelo uspešno odigral tudi vlogo tekmovalca, saj je v kategoriji veterani +50 let osvojil naslov državnega prvaka.

Zelo uspešno so na državnem prvenstvu para karate nastopali člani – otroci s posebnimi potrebami, kjer so skupaj osvojili 4 medalje. Michel Horn je v kategoriji fantov do 18 let osvojil naslov državnega prvaka. V kategoriji deklet do 18 let  pa je naslov državne prvakinje osvojila Špela Tihi. Odlično sta se v obeh kategorijah odrezala tudi Pia Patricia Breznikar, ki je osvojila srebrno medaljo, ter Nik Kovačič, ki je ves uspeh dopolnil z bronasto medaljo.

V kategoriji veteranov +37 let sta nastopala Simon Bele in Aljoša Kramar, v kategoriji + 50 let pa Otmar Zajc in Mihael Rukše.

V kategoriji članic +16 let je nastopala Karolina Horn.

Tekmovanje se je odvijalo po načrtovanem urniku, vsi prisotni pa so se odlično počutili. S strani vodstva zveze in drugih, je Karate klub Krka ter s tem odgovorna oseba organizacije, Franjo Horn prejel veliko spodbudnih besed in pohval, saj je bila organizacija tekmovanja profesionalno izpeljana.

Športniki so hvaležni za podporo Občine Črnomelj pri izvedbi dogodka, prav tako tudi Nujni medicinski pomoči Zdravstvenega doma Črnomelj,  in vsem, ki ste pripomogli še enemu lepemu športnemu dogodku. Športniki se zahvaljujejo tudi družini Horvat, za odličen okus in vonj kave. 😉

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj