FOTO: V Dolenji vasi sprejem za Domna Novaka

0
8776

V nedeljo se je končala ena izmed treh najbolj prestižnih kolesarskih dirk na svetu oz. najbolj zahtevnih. Na letošnjem Giro d’Italia je bil najboljši Slovenec Domen Novak, doma iz Dolenje vasi pri Otočcu, ki je na predzadnji etapi dirke po Italiji osvojil uvrstitev kariere, saj je bil drugi. Domen je na koncu osvojil 31. mesto. V ponedeljek pa so mu domači in sovaščani pripravili lep sprejem in s tem dokazali, da so ponosni na Domna. Lepo.

Avstralec Jai Hindley je skupni zmagovalec kolesarske dirke po Italiji. Šestindvajsetletni član ekipe Bora-Hansgrohe je na zaključnem kronometru v Veroni (17,4 km) zasedel 15. mesto in zanesljivo ubranil prednost pred najbližjima zasledovalcema. Zadnja etapa je sicer pripadla domačinu Matteu Sobreru (BikeExchange-Jayco).

Edini slovenski predstavnik, Dolenjec, Domen Novak (Bahrain-Victorious) je zasedel 50. mesto (+2:37), Giro pa sklenil na skupno 31. mestu po odlično opravljenem delu za kapetana Lando (slednji je dirko končal na tretjem mestu) ter vrhunsko predstavo na Marmolado oz. prelaz Fedaia v soboto, ko je zasedel drugo mesto.

V Dolenji vasi pri Otočcu bodo danes (ponedeljek) ob 18. uri pripravil sprejem za Domna, ki je bil na letošnjem Giru najboljši slovenski kolesar.

(foto: Bahrain-Victorious)