sobota, 18 maja, 2024
DomaLokalnoFOTO: V Gorenji vasi plapola slovenska zastava

FOTO: V Gorenji vasi plapola slovenska zastava

Ideja je rodila končno dejanje in povezala vaščane in vaščanke Gorenje vasi pri Šmarjeti. Idejni vodja projekta postavitve droga z zastavo je bil vaščan Slavko Pirh, ki je idejo predstavil županu Občine Šmarješke Toplice, Marjanu Hribarju, zatem pa so k projektu pristopili tudi Gorenjevaščani. Sprva je bilo mišljeno, da bo zastava pri vaškem vodnjaku, kasneje pa so se dogovorili, da jo postavijo na pravi razgledni točki Gorenje vasi, na koščku Jegličeve zemlje, kjer zdaj že ponosno plapola.

Zastavo je blagoslovil domači župnik Andrej Golčnik, vaščani in vaščanke pa so se po uradnem delu družili pri vaškem vodnjaku, kjer se jim je pridružil tudi župan. V svojem nagovoru je izpostavil močno voljo in trud idejnega vodje ter zbrane povabil še na en slavnostni dvig zastave, t.i. “zastave velikanke”, ki bo v soboto ob 18:30 v Šmarjeti. ​

Ob 19:30 sledi prireditev Zelena pomlad slovenske državnosti na igrišču ob OŠ Šmarjeta. Častni gost bo predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor, ob prisotnosti dveh podpredsednikov slovenske vlade, Mateja Tonina in Zdravka Počivalška ter predsednika prve slovenske vlade, Lojzeta Peterleta. (Barbara Pirh)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča