sreda, 24 aprila, 2024
DomaVremeFOTO: V hribih snežna belina, a po dolinah že cvetoča

FOTO: V hribih snežna belina, a po dolinah že cvetoča

Noč bo jasna. Severni veter se bo povsod polegel, zato se bo ozračje hitro ohlajajo. V večjem delu Slovenije bomo dan začeli s soncem. Le nekatere nižine bo zjutraj prekrila megla, ki pa ne bo segala prav visoko. Po več kot treh tednih se bodo temperature povsod, z izjemo Obale, spustile pod ničlo. V alpskih dolinah se bo ohladilo do -8 st. C. Po nižinah vzhodne in osrednje Slovenije bo od -5 do -3. Zmrzovalo bo tudi na Goriškem, kjer bosta -2 stopinji. Pri 2 stopinjah pa se bo živo srebro ustavilo ob morju.

Dopoldne bo sončno. Sredi dneva bo oblačnost od SZ-da naraščala. Najprej nas bodo prekrili tanki koprenasti oblaki, nekoliko kasneje bo nad severno in vzhodno Slovenijo nastalo tudi nekaj nizke oblačnosti. Vseeno pa se bo tudi popoldne še našlo nekaj prostora za sončne žarke. Nekoliko hladneje bo kot danes, a še vedno pretoplo za ta del leta. Na Primorskem se bo ogrelo do 12 stopinj, v večjem delu Slovenije bodo temperature od 6 do 9 stopinj, 4 stopinje pa bodo v alpskih dolinah.

Po včerajšnjem obilnem sneženju se snežna odeja v visokogorju le počasi preobraža. Nevarnost snežnih plazov zato ostaja velika. Še posebej so nevarna mesta z napihanim snegom, ki se lahko sprožijo že ob manjši obremenitvi. Sredino dopoldne v gorah bo sončno. Sredi dneva se bo oblačnost povečala, nekateri vrhovi se bodo lahko zavili v meglo. Dopoldne bo v visokogorju pihal zmeren, popoldne šibak severni veter. V sredogorju bo pihal šibak zahodnik.

Četrtek bo sprva povsod oblačen. Zgodaj zjutraj nas bo od SZ-da prešel pas rahlih padavin. Po nižinah bo večinoma deževalo, ali pa bo padalo babje pšeno. Že dopoldne se bo od zahoda zjasnilo. V preostanku tedna bo k nam spet dotekal toplejši zrak. Pihal bo JZ veter, ki bo več oblakov prinesel zahodni, več sonca pa vzhodni Sloveniji. Petek in sobota bosta večinoma suha, v nedeljo pa bo predvsem na Primorskem in Notranjskem rahlo deževalo. (Rok Nosan)

In za umirjanje vam prilagamo še nekaj fotografij Andreja, ki jo je prav tako mahnil peš na Gorjance oz. je tekel. 🙂

(foto: FB Andrej Ultrarunning)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča