FOTO: V hudi nesreči umrli najstnici

FOTO: V hudi nesreči umrli najstnici

-
0 1532
Gasilska brigada Maribor

Na regionalni cesti Šentilj–Sladki Vrh se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrli mladi dekleti. Nesrečo je povzročil 19-letnik, ki je v nepreglednem ovinku trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 39-letnik. Prvo vozilo je odbilo na travnato brežino, kjer se je vnelo, v požaru pa sta ostali ukleščeni 18- in 19-letnica, ki ju niso uspeli rešiti.

Nekaj minut čez polnoč sta na regionalni cesti Šentilj–Sladki Vrh trčili osebni vozili. V prometni nesreči sta dve osebi umrli, tri poškodovane so odpeljali v mariborski klinični center.

“19-letni moški je vozil osebni avtomobil po regionalni cesti iz smeri Selnice ob Muri proti Šentilju v Slovenskih goricah. V nepreglednem desnem ovinku je z vozilom zapeljal v levo in kljub zaviranju trčil v osebni avtomobil, ki ga je takrat iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 39-letni moški. Po trčenju je prvo vozilo odbilo v levo na travnato nabrežino, kjer se je vnelo,” je sporočil Miran Šadl s Policijske uprave Maribor.

Mimovozeči  moški in njegova sopotnica sta iz gorečega vozila izvlekla voznika in njegovega 18-letnega sopotnika na prednjem sedežu. “Na zadnjem sedežu pa sta ostali v vozilo ukleščeni ženski, stari 18 in 19 let. Ker ju ni bilo mogoče rešiti, sta v požaru obe zgoreli in umrli. Moška sta utrpela hude telesne poškodbe,” je še povedal Šadl.

Voznik drugega vozila se je v nesreči lahko telesno poškodoval.

Pod vplivom alkohola in drog?

Posredovali so gasilci iz Maribora, Ceršaka in Šentilja, ki so pogasili požar, zavarovali kraj nesreče, pomagali reševalcem pri oskrbi treh poškodovanih, s tehničnim posegom iz ostankov zvite pločevine rešili v nesreči dve preminuli osebi, z vpojnim sredstvom posipali iztekle tekočine ter z razsvetljavo pomagali policiji pri preiskavi nesreče.

“V postopku so policisti ugotovili, da je 39-letni voznik vozil osebni avtomobil pod vplivom alkohola. Elektronski indikator alkohola je namreč pokazal, da je imel v organizmu 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka,” je sporočil Šadl.

Elektronski indikator alkohola je pokazal, da je imel v organizmu 0,37 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka  tudi 18-letni sopotnik v povzročiteljevem  vozilu, domnevni povzročitelj prometne nesreče pa zaradi poškodb ni mogel opraviti preizkusa.

“Ker so bili med nudenjem prve pomoči pri enem od udeležencev najdeni posušeni delci rastline rjavo-zelene barve, za  katero se sumi, da je prepovedana konoplja, so policisti zoper vse tri preživele odredili strokovni pregled, da se bo ugotovilo ali so imeli v organizmu alkohol, prepovedane droge ali psihoaktivna zdravila,” je še povedal Šadl.

Policisti bodo 39-letnemu vozniku izdali plačilni nalog, 19-letnika pa bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Regionalna cesta je bila za ves promet zaprta do nekaj minut pred šesto uro zjutraj, promet pa je bil preusmerjen po okoliških ulicah. (24ur.com)