sobota, 20 aprila, 2024
DomaLokalnoFOTO: V Iv. Gorici ob prazniku še razglasitev najboljših športnikov

FOTO: V Iv. Gorici ob prazniku še razglasitev najboljših športnikov

Spletno prireditev, ki sta jo pripravila Občina Ivančna Gorica in Zveza športnih organizacij (ZŠO) Ivančna Gorica, v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev (ZKD) občine Ivančna Gorica, je bila posneta v prenovljeni dvorani kulturnega doma Šentvid pri Stični. Kot že rečeno, trenutne razmere ne dovoljujejo množičnih prireditev, zato je letošnja svečanost potekala samo ob navzočnosti prejemnikov priznanj in ob strogem spoštovanju pogoja PCT in ostalih priporočil.

Župan Strnad je poudaril simbolno primerjavo med samostojnostjo Slovenije in samostojnostjo občine Ivančna Gorica, ki se tudi uspešno razvija in se danes že uvršča med najuspešnejše slovenske občine. Med zadnjimi velikimi pridobitvami je izpostavil tudi odprtje Hiše kranjske čebele – Apilab središče inovativnih tehnologij, novozgrajeno kolesarsko povezavo Stična-Ivančna Gorica-Muljava, ter druge prav tako pomembne projekte kot je prenovljena cesta Šentvid-Mandrga, obnova kulturnega doma na Muljavi, zazidalni načrt Dečja vas, zaključek gradnje 5. faze kanalizacije v Stični in novi športni park pri šoli na Muljavi. Župan je izpostavil tudi izjemno uspešen zasebni projekt, Adrenalinski park Cukarca.

V nagovoru se je župan Strnad z optimizmom ozrl tudi v prihajajoče leto 2022, ki bo prineslo nove velike pridobitve. Že je pridobljeno gradbeno dovoljenje za novi vrtec v Šentvidu pri Stični, pridobiva se tudi gradbeno dovoljenje za izgradnjo občinskega športnega parka v Ivančni Gorici, med pomembnejšimi projekti, ki se bodo prihodnje leto realizirali pa je tudi izgradnja t.i. zahodne obvoznice v Ivančni Gorici.

Športnik leta 2021 je postal motokrosist Jan Pancar

Športnike in športnice ter športne delavce je nagovoril tudi predsednik Zveze športnih organizacij občine Ivančna Gorica, Tomaž Zakrajšek, ki je vodenje zveze prevzel pred kratkim. Zahvalil se je  dosedanjemu vodstvu zveze, med uspešne letošnje projekte spada tudi obisk slovenske olimpijske bakle v občini Ivančna Gorica v mesecu maju. Zveza je tudi ob koncu letošnje sezone pripravila razpis za najboljše športnike leta občine Ivančna Gorica, na katerega so svoje uspešne člane in ekipe prijavili športni klubi in društva. Za priznanja se v skladu s pravilnikom lahko potegujejo naši občani oz. tudi drugi občani, ki so člani klubov oz. društev iz občine Ivančna Gorica.

Letos je laskavi naslov Športnika občine Ivančna Gorica za leto 2021 v članski kategoriji prejel motokrosist Jan Pancar, član AMD Šentvid pri Stični. Pancar je v sezoni 2021 nastopal v svetovnem prvenstvu kategorije MX2 in dosegel v skupni razvrstitvi 20. mesto, njegov najboljši posamezni rezultat sezone pa je bilo 10. mesto na Veliki nagradi Rusije. Kot član slovenske reprezentance je zastopal slovenske barve tudi na svetovnem Pokalu narodov, Jan pa je trenutno edini slovenski motokrosist, ki poleg večkratnega svetovnega prvaka Tima Gajserja, zastopa slovenske barve na tako visoki ravni.

Športniki leta v ostalih kategorijah so postali …

Športniki občine Ivančna Gorica za leto 2021 so v preostalih kategorijah postali naslednji športniki in športnice: med mlajšimi deklicami je slavila Tajda Bašar (TKD klub Kang), med mlajšimi dečki Kris Horvat (TKD klub Redpower), med starejšimi deklicami Isabela Strojanšek (OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični, Plavalni klub Olimpija), med starejšimi dečki Gal Bregar (Smučarski klub Ilirija), med mladinkami Lorena Zabukovec (TKD Kang), med mladinci Simon Vidmar (RK SVIŠ Ivančna Gorica), v kategoriji veteranov pa je slavila Vida Ceglar (KK BAM.BI).

Športna ekipa leta občine Ivančna Gorica je postala članska ekipa Rokometnega kluba SVIŠ Ivančna Gorica, ki je v sezoni 2020/2021 postala prvak 1. B državne lige in se je s tem uvrstila v 1. A državno rokometno ligo. SVIŠ-eva ekipa je v končnici lige suvereno opravila z vso konkurenco, ki se je potegovala za napredovanje v najmočnejšo slovensko rokometno ligo. Pod vodstvom trenerja Aleksandra Polaka so v zmagovalni ekipi ivanške barve zastopali Matic Košir, Denis Zavodnik, Simon Vidmar, Nik Pirnat, Robert Tekavec, Timi Knez, Marko Marojević, Amadej Jerlah, Klemen Sašek, Jernej Mlakar, Luka Komar, David Podržaj, Aljaž Kutnar,  Matevž Tekavčič, Domen Košir, Denis Struna, Ambrož Bregar, Klemen Lesjak, Jan Jaklič in Rok Zaletelj.

Letošnja prejemnika priznanja za zaslužne športne delavce pa sta postala Tomaž Zelko iz RK SVIŠ Ivančna Gorica in Anton Jevnikar iz Planinskega društva Polž.

Priznanja za odlične športne dosežke v sezoni 2021 so prejeli: Nik Hrovat Vidmar (TKD Kang), Nejc Kralj (AMD Šentvid pri Stični), Mojca Maršič (TKG Kang), Tibor Jože Rozina (TKG Kang), Žan Oven (AMD Šentvid pri Stični), Žan Zupančič (TKG Kang), Benjamin Kutnar (KK Ivančna Gorica), Gal Hauptman (AMD Šentvid pri Stični). Denis Zavodnik (RK SVIŠ Ivančna Gorica), Andrej Rus (MK Fire Group), Rokometna ekipa Srednje šole Josipa Jurčiča, ekipa AMD Šentvid pri Stični.

Prireditev so s kulturnim programom obogatili člani Moškega pevskega zbora Vidovo in mlada šentviška glasbenica na citrah, Julija Koritnik iz Glasbene šole Grosuplje. Kot svojevrstna zanimivost, je bil na ogled postavljen tudi podpisan kolesarski dres Tadeja Pogačarja, zmagovalca kolesarske Dirke po Sloveniji, ki je letos obiskala tudi Ivančno Gorico.

Zapisal: Matej Šteh; Foto: Gašper Stopar

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča