četrtek, 28 marca, 2024
DomaŠportFOTO: V Izoli slavil Poljak Proć, Finkšt peti

FOTO: V Izoli slavil Poljak Proć, Finkšt peti

9. VN SLOVENSKE ISTRE (156 km, UCI 1.2) se je razpletla tako, kot so napovedali poznavalci kolesarskega športa, s sprintom razredčene glavnine. V Izoli se je prve zmage na UCI dirkah veselil Poljak Bartolomiej Proć (Santic – Wibatech), drugi je bil Italijan Alberto Bruttomesso (Cycling team Friuli ASD), tretji pa Slovenec Anže Skok (Ljubljana Gusto Santic). Tilen Finkšt (Adria Mobil) je bil po precej kaotičnem sprintu, kjer je bil v sredini na začetku povsem zaprt, na koncu peti, za kar je prejel novih 15 UCI točk. Gal Glivar, ki se je po poškodbi kolena vrnil v kolesarsko karavano, je bil v času zmagovalca 17., Kristijan Koren je bil 43. (+ 7 sek), Kristjan Hočevar 58. ( + 22 sek), Boštjan Murn 73. (+ 3:09 min), Đorđe Đurič pa dirke ni končal.

Marko Kump, športni direktor KK Adria Mobil: ” Danes smo hoteli dirko narediti drugačno, kot je bila v preteklih letih. Na klancih so fantje napadali, saj smo želeli narediti selekcijo. Tudi v treh zaključnih krogih smo narekovali tempo, spredaj sta bila tako Boštjan Murn kot Kristjan Hočevar. Na koncu nam je zmanjkalo nekaj sreče. Tilen Finkšt je bil na začetku sprinta zaprt v sredini, moral je zamenjati smer in tako ni mogel razviti takšne hitrosti, kot je sposoben. Fantje so sicer dirko odpeljali zelo dobro, tako kot smo se dogovorili. Optimistično gledamo naprej.”

To je bil uvod v sezono mednarodnih cestnih kolesarskih dirk v Sloveniji, že prihodnji teden sledita še dve zanimivi dirki. Najprej v četrtek, 23. marca, VN GORIŠKE IN VIPAVSKE DOLINE, v nedeljo, 26. marca, pa še naša VN ADRIE MOBIL. Tudi ti dve preizkušnji bo moč spremljati v neposrednih prenosih na MMC RTV SLO, ter na FB in Youtube live. (KK Adria Mobil)

Povezava do rezultatov: https://www.procyclingstats.com/race/gp-izola-butan-plin/2023/result

(Foto: SPORTIDA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča